Endelig i mål. Kaptein for Pedalpigane Marianne Høyer Jonassen Loland roper av glede etter 212 kilometer på sykkelsetet.

— Jeg meldte meg faktisk på i forrige uke, sier Aud Kristine Fjeldstad, én av kvinnene i Kristiansand Cykleklubb som kaller seg Pedalpigane.

Pedalpigane fra Kristiansand har syklet Kristiansand-Hovden siden 2009, og stilte i år til start med 26 syklister.

— En fantastisk tur, men jeg slet veldig mot slutten. Det var skikkelig tungt opp bakkene, sier Fjeldstad.

Gledet seg til banketten

Sykkelvenninne Sølvi Noraas har syklet løpet hvert år siden Pedalpigane ble startet. Slik beskriver hun turen opp Setesdal:

Marianne Høyer Jonassen Loland (t.v) og Monica Moen foreviget øyeblikket etter målgang.

— Vi hadde en fin og tørr start, men da regnet kom ble jeg litt kald og føl. Vi fikk skiftet tøy og da følte i alle fall jeg meg veldig fin igjen. Litt regn legger ingen demper på en veldig fin tur. Jeg er kjempefornøyd, og nå blir det snart en dusj og bankett på kvelden, smiler Noraas.LES MER: Sjekk resultatene fra sykkelrittet her

Pedalpigane hadde et mål om å sykle rittet under åtte timer. Det klarte de med glans. Hele laget ble klokket inn på sju timer og 32 minutter.

- På ren vilje

Kapteinene Marianne Høyer Jonassen Loland og Monica Moen var strålende fornøyd med lagvenninnene.

— Helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd vi skulle klare å sykle så fort. Men for egen del gikk de siste 6-7 kilometerne på ren vilje, smiler Moen.

Inger Helen Smeland (t.h) og naboene fra Tveit ventet spent på ektemennene som syklet Kristiansand-Hovden.

Kraftprøven på 212 kilometer ble syklet av rundt 1400 deltakere. Inger Helen Smeland og venninne fra et nabolag på Tveit, ventet spent på ektemennene som deltok i løpet for Ryen og omegn Cykleklubb.

LES OGSÅ: Sykkellaget Catsj brøt magisk grense

Ventet på mennene

— For noen år siden gikk alle i bygda sammen og lagde et sykkellag. I år er det 26 som deltar, og her står alle konene og venter på at mennene skal komme i mål. På siste rapport var de 20 minutter foran målet om sju og en halv time, sier Smeland.

Rittet foregikk i år uten de store uhellene. Ifølge arrangøren var en syklist uheldig og kjørte utfor en skrent på Rysstad. Men han kravlet seg opp og fortsatte løpet. Kun 35 av de påmeldte rytterne hadde brutt før bunnen av Byklebakken.