KVINESDAL: — På loftet i sjøbua ligger ei fin krabbegryte som jeg gjerne vil prøve å redde, sier Svein Hansen. Den tidligere treneren for Mandalskameratene var den uheldige eier av sjøbua som på spektakulært vis ble tatt av flommen søndag ettermiddag. Sammen med mange andre kunne han bare stå og se på bua som ble revet løs og tatt av vannmassene som var utløst av uværet Synne.

Svein Hansen viste kronprins Haakon bildet i Fædrelandsvennen av den havarerte sjøbua. Foto: Kjartan Bjelland

Det var rundt klokka 14 søndag at bua reiste, etter at naustet vegg i vegg hadde gitt etter. Opptakene av bua som seiler med flommen ble vist av flere medier, deriblant TV2.Fædrelandsvennen har også publisert bilder av den havarerte bua, og dette utklippet viste Svein Hansen til Kronprins Haakon på fredag. Da var Hansen kronprinsens og justisminister Anundsens guide langs den flomrammede elvebredden på Feda.

— Det er klart det var tøft mens det sto på, forklarte Hansen til kronprinsen. Han fortalte også at sjøbua nå ligger strandet på en sandbanke litt lenger ned i elva.

Helt til venstre i bildet står naustet og sjøbua som ble tatt av flommen. Da naustet hadde gitt etter ble til slutt også sjøbua tatt av elva. Bildet er fra 2008. Foto: Privat

Svein Hansen og familien har eid bua siden 2001.— Den var nyrestaurert og fin da vi overtok den. Den var innredet som en hytte med stue og kjøkkenkrok. Der var ett soverom og bad med dusj. I stua og soverommet hadde vi lyst, stående panel, og badet var tapetsert med malt tapet. Vi bodde to år i sjøbua mens vi restaurerte huset, så du kan si at vi hadde et nært og godt forhold til den, sier Svein Hansen til Fædrelandsvennen.

Men nå ligger bua altså strandet lenger ned i elva med loftet stikkende opp av vannmassene.

Fædrelandsvennens fotograf har dokumentert hva som er på loftet i sjøbua der den nå ligger. Krabbegryta kan ses der den står under den sorte plastbalja. Foto: Kjartan Bjelland

Fædrelandsvennens fotograf Kjartan Bjelland var etter kronprinsbesøket på fredag ute ved den strandede sjøbua og fotograferte. Dit kom han seg med båtskyss fra Terje Eikeland som tilfeldigvis kom forbi. Fra loftet henger en taustige, og Bjelland kom seg inn på loftet for å fotografere. Av bildene kan man se at krabbegryta fremdeles står der.— Flotte greier. Den skal jeg få hentet, sier Svein Hansen.