Til avisen Agder sier styremedlem Runar Nilsen i Kvinesdal Frp at kommunen ikke er tjent med å ha en rådmann som dolker den politiske folkeviljen i ryggen. Han mener rollen som rådmann og styreleder i Sørlandet sykehus ikke er forenelig når Camilla Dunsæd som styreleder motarbeider de folkevalgte i egen kommune.

Gruppeleder i Frp, Ronny Nilsen, sier det er et paradoks at rådmannen i kraft av styreleder ikke sier det sammen som et enstemmig formannskap har gjort, nemlig å kreve at fødeavdeling og akuttberedskap opprettholdes ved sykehuset i Flekkefjord. Kvinesdal Frp skal mandag kveld ta stilling til om de skal reise mistillitsforslag mot rådmannen i kommunestyret på onsdag.

Hetses på nett

På Facebook-gruppa «Styre og stell i Kvinesdal» som har 500 medlemmer, beskrives Camilla Dunsæds stemmegivning i sykehusstyret som skam, svik, tragisk og trist. Flere gir sin støtte til kravet om at hun må gå av som rådmann.

— Folk har lov til å mene og skrive hva de vil på sosiale medier, men jeg må jo innrømme at kommentarer som går på person og ikke på sak ikke er hyggelige. Jeg vil også understreke at jeg ikke har stemt for å legge ned verken fødeavdeling eller akuttfunksjoner, men for å vente med å konkludere til etter nasjonal helseplan foreligger, sier hun.

Juridisk avklart

— Jeg er ikke rådmann når jeg sitter i styremøtene til sykehuset. Jeg har sittet i styret i 10 år, og da jeg ble ansatt som rådmann for åtte år siden ble det gjort en juridisk vurdering som konkluderte med at de to rollene var forenelige, sier Dunsæd.

Ordfører Svein Arne Jerstad (Ap) mener det er uproblematisk at Camilla Dunsæd som styreleder stemte som hun gjorde, og sier at han har full tillitt til rådmannen. Varaordfører Per Sverre Kvinlog (KrF) sier tillitten til rådmannen ikke er svekket, selv om han hadde forventninger til at hun som styreleder i sykehuset hadde stemt annerledes.

Leder Kjell Ivar Larsen i Kvinesdal Frp som for øyeblikket vikarierer på Stortinget for Åse Michelsen, mener det var unødvendig av sykehusstyret å fatte sitt vedtak før Nasjonal helseplan blir lagt fram. Skulle styret likevel fatte et vedtak, så mener han de burde gått for mindretallets forslag om å opprettholde både fødeavdeling og akuttfunksjoner ved alle tre sykehusene.