— Ja, vi har mistanke om ruspåvirket kjøring. Sjåføren har vært på legesjekk og vil bli avhørt på et senere tidspunkt, sier Ås.

Sjåføren blir sittende i varetekt fram til avhør.

Følg FVN Mandal på Facebook

Søndag morgen krasjet to menn i 30-årene fra Lindesnes-regionen i et murhus, i bunnen av Brobakken ned mot Mandal sentrum. Passasjeren omkom mens sjåføren slapp fra ulykken med lettere skader. Den omkomne var født i 1978.

Utover formiddagen jobbet krimtekniker Barbro Engebretsen og Einar Kalaoja fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen, med å kartlegge bilens fart og ferd ned bakken.

— Vi leter etter spor eller elementer i veibanen som kan si noe om farten. Foreløpig kan vi ikke konkludere med noe, sier Engebretsen.

Nabo: - Folk kjører vanvittig fort

Fartsgrensen på veien er 50 km/t. Ifølge Ås har bilen holdt en høyere fart enn det grensen tilsier.

En av naboene som bor tett ut mot veien sier at det kjøres svært fort ned mot sentrum.

Bakken ned mot sentrum har en fartsgrense på 50 km/t. Foto: Espen Sand

— Jeg har bodd her i fem år og er sjokkert over kjøringen her. Folk kjører vanvittig fort ned bakken. Vi som bor her har nesten bare ventet på en ulykke, sier beboeren, som ønsker å være anonym.

- Utfordret fysiske lover

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, mener at denne ulykken har lite med fartsgrenser å gjøre.

— Jeg tror ikke ulykken hadde fått et annet utfall om skiltene hadde vist en lavere fartsgrense enn 50. Her har føreren utfordret fysiske lover og mistet kontrollen på bilen, sier Gabrielsen.