- Såkalte «rolling hills» kan gi et spennende tilskudd til byparken. Kombinasjonen av tydelige avgrensninger og myke former gjør at de tiltrekker seg folk, mener arkitekt Michael Anders Befus. Foto: Trollvegg Arkitektstudio
Dagens lekeplass i sentrum er gammel og slitt, og barnefamilier har lenge etterspurt et bedre anlegg. Foto: Arkivfoto

— Reaksjonene på disse skissene var veldig gode i arbeidsgruppa. Det er spenstige og kreative forslag, sier næringsrådgiver i Vennesla, Torgeir Haugaa, til Fædrelandsvennen.

Bypark

Det er sivilarkitekt Michael Anders Befus i Trollvegg Arkitektstudio i Kristiansand som har laget tegningene på oppdrag fra kommunens arbeidsgruppe for oppgradering av gågata.

I følgenotatet trekker Befus fram tre elementer:

• En lekeplass som kan bli en snakkis, der folk vil oppholde seg.

• Skogkanten; integrere plenkanten opp mot kommunehuset med en ny scene til samlinger, konserter og arrangementer.

• Vann i sentrum; vann kan skyte ut av bakken på bestemte tidspunkt.

Bestilt

Skissene er en del av kommunens forprosjekt for lekeanlegg og oppgradering av gågata i syd.

— Så var det også et ønske fra Næringsforeningen å få idéskisser som viser mer spenstige tanker for området, sier Torgeir Haugaa.

Dagens lekeplass i sentrum er gammel og slitt, og barnefamilier har lenge etterspurt et bedre anlegg. Foto: Arkivfoto

— Hovedprosjektet er avhengig av penger over tid. Først skal lekeplassen på plass, men ideer som dette kan komme i hovedprosjektet i en eller annen form.Først må budsjettet for 2015 vise om det er midler til en oppgradering av lekeparken, som vil koste rundt 1,5 millioner kroner uten moms. Den videre oppgraderingen er avhengig av hvor mye penger som vil bli satt av i fremtiden. I kommunens økonomiplan er det satt av 15 millioner kroner til å ruste opp gågata, men ikke før i 2017.