— Det har vært noen dager som har krevd mye av oss alle, sier Haaland etter minnestunden fredag formiddag.

Følg FVN Mandal på Facebook

Han forteller at han opplever at elevene har omsorg både med drapsofferet, drapssiktede og deres familier.

— Siktede er en god venn og kamerat av mange. Det er ingen aggresjon overfor ham, bare et ønske om å vise omsorg i denne situasjonen, sier Haaland.

Samlinger

Etter drapet onsdag har det vært flere samlinger på skolen, særlig for de berørte klassene. - Vi har blant annet hatt politiet her som fortalte det de kunne. De kunne også si hva som skjer videre, noe som er viktig for elevene å vite, sier Haaland.

Det har vært noen dager som har krevd mye

Fredag var det en lukket minnestund for lærere og elever. Her ble Joakim Ophaug Røksland minnet. Det var også et sang-innslag.

Flere tragedier

Mandal videregående skole har de siste årene hatt flere elever som har omkommet. Alle de fire som omkom i Trybakken i 2010 var elever eller tidligere elever ved skolen. Noen måneder før omkom en tidligere elev i Mandalselva.

Flagget har vaiet på halv stang siden torsdag på Mandal videregående skole. Foto: Jarle R. Martinsen

— I min tid har jeg håndtert utfordringene med elever angående Utøya. Så vi har dessverre altfor god erfaring med slike tragedier som vi har hatt denne uka, sier Haaland. Han sier at skolen har rutiner på å håndtere disse situasjonene.

— Det viktige for ungdommene er gjerne å møtes, ha andre å snakke med. Så skolen har vært åpen og tilgjengelig for alle, sier han.

Begravelsen

Begravelsen skal være kommende tirsdag klokka 1230 fra Mandal kirke.

— Familien har ønsket at alle som vil, kan delta i begravelsen. Det er noe vi selvsagt vil legge til rette for, sier han.

Vanlig gjenge

Deretter må skolen forsøke å komme tilbake i vanlig gjenge.

— Vi er jo i en eksamenstid og må rette fokuset også mot det. Men det skjønner jo elevene, så det er tror jeg skal gå greit, sier Haaland.