Det utviklet seg mye røyk under slokkingen. Båter med skuelystne samlet seg også rundt brannen. Foto: Kjetil Samuelsen

Et ungt par opplevde marerittet alle båtferierende frykter, da de i sin 20 fot store Polar var på vei fra Flekkerøy til Hamresanden lørdag ettermiddag. På Topdalsfjorden ved Varoddbroa begynte det å ryke fra motoren. Røyken utviklet seg så kraftig at paret valgte å hoppe på sjøen.

— Det som var litt dramatisk, var at de hadde en tre måneder gammel baby ombord. Heldigvis hadde de et bilsete med redningsvest til babyen, samt at de fikk hjelp og ble tatt opp av sjøen etter ett minutt, så ingen er skadet, sier innsatsleder Pål Svendsen i politiet.

— Båten er det verre med. Vi prøver å taue den inn, så får vi se om den synker, legger Svendsen til.

Fikk hjelp av andre båter

topdalsfjorden.jpg Foto: Kjetil Samuelsen

Brannvesen, politi og ambulanse rykket alle ut til båthavna i Narviga, da ulykken ble meldt kl 14.32. Da Fædrelandsvennen kom til stedet, ble paret og babyen fraktet i land av en hjelpende båt. Brannvesenet sendte i tillegg brannbåten ut for å slokke brannen i båten. I tillegg var flere båter kommet til på fjorden, og flere skuelystne sto på land i Narviga.

Kunne endt tragisk

Ulykken, som kunne fått tragisk utfall, endte etter forholdene godt. Ambulansepersonell kunne returnere til sykehuset med tom bil, etter å ha snakket med paret. Alt de fikk fikk med seg fra båten var lommebøker og mobiltelefoner.

Den 20 fot store Polar-båten ble totalskadd, og det var ikke mye som var igjen etter at den var blitt tauet inn til Narviga. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det var bra at det var mange båter på sjøen i dag, sier Svendsen.Da båtbrannen var slukket, ble det utbrente vraket tauet i land ved Narviga. De flytende båtrestene viser at ulykken kunne fått et annet utfall.