Sammen med barnebarna Emilia og Noah August Wasland Pettersen, har ekteparet Tom Martin og Kirsti Berntsen tilbrakt mye tid i hagen i rekordvarme omgivelser. Foto: Jørgen Steffensen
På Roresanden var det full aktivitet i vannet ved åtte-tiden onsdag kveld. Foto: Jørgen Steffensen

— Når vi står opp om morgenen vet vi nesten helt sikkert at det fint vær uansett. Det har vært en fantastisk sommer, sier sogneprest Tom Martin Berntsen.

Han skryter ikke av været uten grunn. På målestasjonen rett utenfor Berntsens ytterdør på prestegården er temperaturen i juli målt til et gjennomsnitt på 19,7 varmegrader. Sammen med Lyngør har Landvik dermed hatt den varmeste julimåneden på Sørlandet i år.

Om det er Berntsens forbindelser til høyere makter som har gitt tidenes varmeste sommer i Landvik, vites ikke. Sognepresten innrømmer likevel at han hvert år ber om godt vær om sommeren.

— Vi bor jo i et jordbruksområde, og hvert år har vi våronngudstjeneste der vi ber om godt vær. Vi takker alltid for alt godværet, og tar uværet som det kommer, sier han.

Les også:

Barnebarnparadis

Sammen med kona Kirsti Wasland Berntsen har han huset fullt av barn og barnebarn sommeren gjennom i det ekteparet beskriver som et barnebarnparadis.

— Når alle barna og barnebarna er på besøk har vi en årlig vannkrig, og vi kjøler oss ofte ned i bassenget, sier prestefruen.

Begge to har vokst opp ved havet, men for dem kan ingen ting måle seg med å bo i frodige omgivelser på Landvik.

— Det en opplevelse å få bo her. Det går havet en høy gang, sier Berntsen.