KRISTIANSAND: — Et synlig bevis på dette er sakene som vi har kjørt fram for retten de siste par årene i Arendal. Også Stoa-saken utløste flere andre saker, og vi har over tid avdekket narkotikatrafikk i en akse fra Østlandet via Agder til Stavanger. Flere er dømt til lange fengselsstraffer på bakgrunn av politiets arbeid. I dag har tilførselen av narkotika til Arendal skrumpet inn som følge av den jobben vi i felleskrim har gjort sammen med det lokale politiet i Arendal, sier Pedersen.

Flere titalls kilo amfetamin og over et halvt tonn hasj er beslaglagt de siste årene.

— I Kristiansand har vi over flere år hatt en spisset innsats mot de organiserte kriminelle, herunder det kriminelle kosovoalbanske miljøet, hvor det de siste fire-fem årene har vært en rekke domfellelser i større narkotikasaker. Innsatsen har gitt positive ringvirkninger som har kunnet frigjøre politiressurser til en spisset innsats mot de etablerte organiserte kriminelle miljøene i Arendal-regionen.

— Men samtidig vet vi om organiserte miljøer som vi ikke har ressurser til å ta tak i, og litt av hverdagen vår blir da også å velge bort saker. Det er frustrerende, sier kriminalsjefen.