Mandal: — Alt tyder på at verdiskapningen i det man kan kalle opplevelses- og nytelsesindustrien bare vil fortsette. Spørsmålet er i hvilken grad Mandal ønsker å ta del i denne verdiskapningen, uttaler Heidi Sørvik og peker på at byens tradisjonelle industri har gitt klare signaler om at det bør satses på tilbud som virker tiltrekkende på arbeidskraft med kompetanse.

Skal det oppnås vekst i reiselivstrafikken, mener Sørvig det vil være avhengig av forlengelse av sesongen og utvidet kapasitet for overnatting.

I et innspill til kommuneplanen foreslår turistsjefen at det legges til rette for hotell med utleieleiligheter på Mamø og gjerne kulturhus.

Selv om overnattingskapasiteten i Mandal er tilstrekkelig i forhold til trafikken med ledig kapasitet utenom sommermånedene, er etterspørselen så stor i juli og begynnelsen av august at det er behov for flere overnattingsplasser.

— Hotelltilbudet er ikke konkurransedyktig for å trekke større arrangementer, kurs og konferanser til byen, uttaler Heidi Sørvig.