MANDAL: — Jeg er her bare for å feste, hoiet Bernt Rygg (fra Rogaland selvsagt) midt på Sjøsanden Camping der festen hadde vært i gang i to-tre timer alt da Fædrelandsvennen ankom ved 12-tida.

I fjor var det nesten 40.000 mennesker innom festivalen - og med kanonværet som nå er, blir det sikkert like bra. Bare på denne ene campingen bodde det i går rundt 1500 mennesker, anslo betjeningen.

Fædrelandsvennen tar på seg festivalbriller og smyger seg ut i Mandal. Først får vi med oss kåring av årets havfruer og havkonger. Lokalkjendisene Elisabeth Wathne og Maj Hillesund er dommere, men klarer ikke å bestemme seg og gjør hele gjengen til vinnere!

På campingen er det som sagt enormt med liv, før vi entrer Det Danske Sjøheimevern som er i Mandal med sin nye båt «Manø».

— Den e sku skønn, mener Knud Skriver - egentlig pensjonert kaptein, men med på turen for moro skyld.

Så er det mer for barna. Minimini-sirkuset «Cirkus Osmondo» med bare en mann (Åsmund Eide) trollbinder barna som tryllekunstner.

Vi vandrer over i matteltet, der folk hiver innpå med skalldyrmat med tilhørende drikke. Vi stanser ved familien Iversen fra Tau i Rogaland. Her piller ti år gamle Marius reker så det ryker.

Etterpå skulle vi ha sett første runde av «Scenen er din», men kommer noen minutter etter starten og ingen er på scenen. - Det var få påmeldte til første runde og noen kom ikke, forklarer arrangør Åsmund Eide.

Vi går derfor og ser på Johan Braadland, yngstemann i Mandal Knivklubb som smir seg en ny kniv.

Og så avslutter vi vår arbeidsdag med å se på Sigmund Hagen og Jan Skarberg fra Kokkenes Mesterlaug Sørlandet som tilbereder blåskjell i verdens største wok.

Men fortsatt var kvelden svært så ung...

jarle.martinsen@fedrelandsvennen.no