Lillesand: Torbjørn Ribe i Ribe Reiser i Lillesand ledet 50 sørlendinger fra Odd Fellow-losjene i Aust— og Vest-Agder fra Kjevik til Gardermoen mandag. På grunn av flygeledernes akutte behov for å legge ned arbeidet samtidig, kom ikke sørlendingene seg videre fra Gardermoen til Portugal. Et forsøk på å reise via Stavanger og København dagen etter, mislyktes.

– Vi endte med å leie buss hjem til Sørlandet. En knalldyr tur. Bussutleieren la ikke skjul på at han ville utnytte situasjonen og kreve overpris, sier Ribe til Fædrelandsvennen.

Gruppen gikk glipp av åttedagers-turen, og vil nå ha erstatning. Hver enkelt av dem betalte 9.500 kroner hver, til sammen 475.000 kroner. Det reelle tapet som gjelder blant annet hotell, sightseeing og mat i Portugal, overstiger 250.000 kroner, og det er dette beløpet Ribe krever at Avinor dekker.

– Jeg har ikke rygg til å bære dette selv. Flyselskapene vil gi oss tilbake billetten fra Oslo til Lisboa. Når det gjelder billetten fra Kjevik til Oslo så vegrer de seg. De sier vi brukte den. Men jeg har håp om at vi skal få ut de pengene, sier han.

Han varsler rettssak som siste utvei. Avinors kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen lover å se på saken når kravet kommer.