KRISTIANSAND: — Dette er helt utrolig, men det var jo regn på tirsdag, flirer sommervikar Steinar Børli, i et tappert forsøk på å finne en fornuftig forklaring på det sjeldne funnet.

Om det var en frossen italiener som gikk varm eller en blotter i litt for mye klær vites ikke, men her er det kun fantasien som setter en stopper for historien bak en gjenglemt ull-longs en sommerdag midt i juli. Og folk glemmer som aldri før.

— Per dags dato har vi inne 668 gjenglemte ting, og det er noe mer enn vi hadde i fjor, forteller markedssjef i dyreparken, Trond Backer.

Etter en spennende oppdagelsesferd gjennom overfylte hyller på hittegodskontoret sitter vi igjen med følgende resultat: 30 lommebøker, 20 sabler fra unge sjørøvere, åtte fotoapparater og et videokamera rike på sommerminner, kaffekanner og litt gammel niste, sko, hatter og klær i alle farger og fasonger. Nøkler, smykker og ryggsekker. På toppen av hylla troner en sterk konkurrent til ull-longsen, nemlig en gjenglemt barnevogn.

— Kanskje de fant en penere og bare byttet, spøker Backer, som må le over at folk greier å glemme igjen barnevogner.

Telefonen kimer, og en dame savner sine dyre merkebriller. Men det er ikke ofte de får henvendelser fra folk som savner tingene sine, noe som forundrer Backer.

— Det overrasker meg at folk ikke er mer opptatt av å hente ting. Det meste blir liggende her til sesongen er over, forteller han.

Alt av verdisaker blir sendt til politiet, mens klær, leker og andre brukbare ting blir sendt til et barnehjem i Brasil.

Backer har ingen god forklaring på hvorfor folk glemmer igjen så mye, men prøver seg på en ønsketenkning.

— Parken har så mye flott og spennende å tilby, at folk glemmer alt annet, ler han.

Og mener nok det er en mulig forklaring, men legger til at det kan virke som at folk alltid har med seg for mye av det meste, og da er det jo også lettere å glemme ting.