MANDAL: — I går formiddag skal en mannsperson ha gjort flere tilnærmelser mot barn på vei hjem fra skolen, forteller politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen. Han forteller at politiet fikk meldinger om flere liknende tilfeller i løpet av onsdags ettermiddag, og at politiet jobber med å tilfellene.

— Vi er sikker på at det er samme person som har utført tilfellene, ut fra tilbakemeldingene fra barna og foreldre. Hovedtyngden av tilfellene var i går ettermiddag, sier Gabrielsen. I nærmeste fremtid vil politiet foreta samtaler med foreldre og barn.

— Vi mangler nødvendig informasjon som vi håper å få i samtaler med foreldre og barn, håper politisjefen. To ti år gamle jenter var på vei hjem fra Furulunden barneskole da de ble utsatt for nærgående oppførsel av mannspersonen. Rektor ved Furulunden barneskole ble sjokkert da hun hørte om hendelsene.

— Det er klart det er skremmende at slike ting skjer, medgir Marianne Fjeldsgaard Schau til Fædrelandsvennen. Skolens ledelse og representanter fra andre skoler har i dag hatt møter med politiet for hvordan situasjonen skal håndteres.