Tønsberg: Etter en forrykende krangel med buktalerdukken foran 600 mennesker på Klubben i Tønsberg, slo en 19-åring fra Horten seg fullstendig vrang, og måtte hentes av politiet.

– I baklomma hans var det en kniv, og han hadde også en slåsshanske på innerlomma, forteller en hoderystende operasjonsleder Åge Håkonsen i Vestfold politidistrikt til Tønsbergs Blad.

Han kan ikke huske at noen tidligere har vært innbrakt for krangel med en dukke på offentlig sted.

Heller ikke komikeren Yann-Robert Henriksen, som for øvrig er politimann i permisjon, har vært med på noe lignende.

– Herregud så pinlig, havne på glattcelle for å krangle med en dukke, sier han.

Men så er det ingen hvilken som helst dukke Yann-Robert har. Konrad – eller Konrad Anton von Gåsehud – har vært på armen hans i 17 år. Det er en nebbete strots (moren var struts og faren trost), som er kjent for å slenge med nebbet i tide og utide.

Da den stupfulle mannen fra Horten nærmest ramlet inn i lokalet og startet diskusjonen med dukken, var den midt i en monolog.

– Derfor kunne jeg ikke snakke med ham, humrer Henriksen.

Det utviklet seg til en saftig diskusjon mellom mannen og dukken, men etter å ha blitt snakket trill rundt av Konrad, bestemte julebordsgjesten seg for å gi den juling.

Mens julebordsgjesten sjangler opp på scenen, klapper publikum vilt. De tror det er en del av showet. Men Konrad Anton von Gåsehud gjør det eneste riktige. Han søker tilflukt til mannen forsvinner ned fra scenen igjen.