SØGNE: — Det er unektelig en utfordring noen ganger. Det er jo slik at det er Vårherre som bestemmer hvorvidt vi kan bruke ski eller ei, medgir leder for Søgne Skiklubb, Erling Askildsen.

I går skulle klubben arrangere det årlig Ole Brumm-skirennet ved skihytta på Årstøl, som ligger rundt ei mil nord for Tangvall sentrum.

Men her måtte man hoppe fra snøflekk til snøflekk, så da lot det seg ikke gjøre med noe skirenn. Dermed måtte barna traske fra post til post i løypa for å løse Ole Brumm-spørsmålene. For som alltid var det ingen vær- eller snøforbehold, slikt nytter jo ikke her på kysten av Sørlandet.

Artig var det likevel. - Vi kan jo skli på isen, mente Helene Hagen, som grillet pølser med blant andre mamma Mariann. Begge var enig om at dette er et flott arrangement.

I fjor var det snø alle veier og flott vær, da kom det rundt 240 mennesker hit. Denne gang ble det rundt halvparten. - Formålet er selvsagt å få folk ut i naturen, sier Askildsen. Det er tiende gang arrangementet finner sted, og andre gang det ikke har vært snø. Klubben har hytta si her på Årstøl, slik den har stått i rundt ti år. Den er et naturlig samlingspunkt når bare snøen kommer.

— Vi er nok mer en kombinert frilufts- og skiklubb. Det foregår mye i klubben som ikke direkte har med snø å gjøre, sier Askildsen. Han opplyser at de nå har planer om å gjøre lysløypa på Årstøl mer brukervennlig dersom de bare får tippemidler. Blant annet skal det planeres ut og det skal lages en liten skiarena med hopp- og kulebakke.

Mens Fædrelandsvennen snakket med Askildsen kom den ene etter den andre i mål. Alle fikk en medalje tredd over hodet av Trygve Hansen for å ha svart på spørsmål som: «Hvilket tre er det som alltid har blader på»? Og det klarte nok de fleste å svare på. jarle.martinsen@fedrelandsvennen.no