Kristiansand: — Jeg gjør dette fordi jeg vet hvor mye det betyr for barn som er født for tidlig. Da vi fikk førstemann for fem år siden, fikk vi tilbud om morsmelk de første dagene til jeg kom i gang med ammingen selv. Det satte jeg utrolig stor pris på, sier Charlotte Finsådal som har nok melk til overs etter at den lille sønnen på tre uker har drukket seg god og mett. Hun viser fram utstyret hun har fått låne fra sykehuset. En elektrisk pumpe, små plastbeholdere til å fryse de dyrebare dråpene i, våtservietter til håndhygiene og lapper til merking. Viktig med hygiene

— Det er viktig med hygiene når en leverer morsmelk. Jeg koker alt utstyret som er i kontakt med melk hver gang det blir brukt, forteller tobarnsmoren som ikke lar seg stresse av litt ekstrajobb i forbindelse med måltidet til minsten.En gang i uka kjører hun eller mannen til sykehuset og leverer ukas overskudd, som de på sykehuset kaller «bankmelk». Selv om hun ikke får mer enn 150 kroner literen for melka er hun godt fornøyd. Vil du lese mer? Se vår papirutgave.