— Leder jeg Golden Classics? Også jeg som ikke engang visste at de opererte med en slik sammenlagtliste i år, sier en forundret Tjørhom etter at Fædrelandsvennen brakte henne nyheten.

«IBU Golden Classics 2005» erstatter det gamle «Biathlon Trophy», som gjelder sammenlagtprestasjonene i rennene i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva.

Takket være tre pallplasseringer i Oberhof og Rupholding topper Linda med 174 poeng, tett fulgt av Tysklands Kati Wilhelm med 170, Olena Zubrilova med 168 og Olga Pyleva med 160 poeng.

— Selvsagt er det moro å lede. Klarer jeg bare å beholde formen i sporet skal det være mulig å kjempe om seieren sammenlagt også, sier Tjørhom.

Det betinger imidlertid at hun skyter langt bedre enn i går. Hele syv bomskudd gjorde at hennes gode fart i sporet hjalp lite.

— På den andre liggende skytingen måtte jeg puste én gang mellom hvert skudd og dermed kom jeg helt ut av rytmen. Denne opplevelsen tok jeg med meg videre til siste skyting, sier Tjørhom, som skjøt på seg hele syv bom.

— Jeg vet hva jeg gjorde feil og regner med å løse det allerede innen sprinten på lørdag, legger hun til.

Tjørhom endte nesten seks minutter bak vinner Olena Zubrilova fra Hviterussland. Tora Berger ble neste norske på syvendeplass, mens sørlendingen Gro Marit Istad Kristiansen endte helt nede på 65. plass med hele ni bomskudd.

aage.h.drangsholt@fedrelandsvennen.no