KRISTIANSAND: Store takplater løsnet fra rideskolen på Fevik, og fløy flere titalls meter avgårde, skriver Grimstad Adressetidende. Ifølge politiet har ingen blitt skadet av de flyvende takplatene.

— Vi var kun på stedet for å sikre området. Dette er ikke noen politisak, og rideskolen ordnet selv opp i dette. Heldigvis gikk det bra med folk og dyr, sier vaktsjef Øyvin Haugnes ved Grimstad politistasjon til Adressetidende.

Hendelsen er ikke den eneste farlige situasjonen som har oppstått på grunn av sterk vind i kveld.

— Vi har i løpet av de to siste timene fått flere meldinger om nedblåste trær og andre ting på grunn av uværet, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt i 16-tiden.

Fjellras i Birkenes Deler av veien ved Birkenes kirke ble midlertidig sperret av et steinras i ettermiddag. Ifølge vegvesenet var det relativt udramatisk.

— Det har kokt hos oss i hele kveld, og dette steinraset var et av de mindre problemene. Men det meste har gått greit, og vi har fått ryddet opp ganske fort de stedene trær og slikt har sperret veien, sier vaktoperatør Jarl Vidar Berge i Statens vegvesen.

Ved 18.30-tiden ser det imidlertid ut til at vinden har løyet for kvelden.

— Det har roet seg nå, og det ser ut til det blir relativt rolig utover natten, sier Berge.

Ingen skadet

Flere steder har vinden skapt problemer, foreløpig uten store konsekvenser. Ved E 18 i Lillesand er det meldt om et nedblåst tre, og i Arendal veltet ei julegran i sentrum. På Østerhus industriområder i Grimstad falt det ned noen plater fra taket, og i Kristiansand løsnet en del av fasaden på Beverly Hills.

— Hittil er det ikke meldt om noen personskader, og de materielle skadene er også ubetydelige, sier Steinsland.

Trafikken går også som normalt i begge Agderfylkene.

Har du bilder av vindens herjinger? Send de gjerne til oss:

Epost: tips@fvn.no

SMS/MMS: 1985 merket FVTIPS