KRISTIANSAND: Politietterforsker Arild Sørensen ved Kristiansand politistasjon vil nå gå gjennom videospor fra bomstasjonene i Kristiansand for å prøve å oppspore den hvite varebilen som rundt klokken 03.00 natt til torsdag var tyvenes kjøretøy under innbruddet.

-Foreløpig står vi uten spor i denne saken. Vi gjør det vi kan i form av å undersøke videoer fra bomstasjonene i Kristiansand for å se om varebilen har passert her. Det er jo ikke så mange som passerer bomstasjonene på den tida av døgnet. Antakeligvis er det snakk om en hvit varebil av merket Volkswagen, sier Arild Sørensen til fvn.no.

Verdifullt utstyr

Tilhengeren som ble stjålet fra Viking inneholder blant annet en spesiell type bergingsballonger som løfter opp biler og som brukes til å få ut fastklemte passasjerer fra bilvrak.

— Jeg kan ikke forstå hvem som kunne være interessert i å stjele dette og synes det er veldig snodig. Om det var en henger de var ute etter, ville det jo vært mye lettere å ta med seg en av de ulåste hengerne som står utenfor, sier daglig leder i Viking, Kalli Sigurdsson.

Han poengterer at det er veldig viktig for Viking å få bergingsutstyret tilbake, fordi det i verste fall kan være et spørsmål om liv og død om det skulle skje en alvorlig trafikkulykke.

Fvn.no får imidlertid opplyst fra brannsjef i Kristiansand, Terje R. Hansen at regionen ikke vil være hjelpeløs om det skulle skje en alvorlig trafikkulykke. Kristiansand Brannvesen og flere brannstasjoner i regionen har løfteputer av forskjellig størrelse samt annet frigjøringsutstyr ved trafikkulykker for frigjøring av fastklemte personer.

Hvit varebil

Utstyret ble stjålet klokken 03.00 natt til torsdag 28. desember, og Vikings eget overvåkingskamera viser at en hvit varebil, sannsynligvis en Volkswagen, rygger inn til porten på Viking. Porten blir knust og tyvene kobler på hengeren med bergingsutstyret på bilen. Personene i varebilen er ikke mulig å identifisere på filmen.