Dermed ser det ut til at Fædrelandsvennens og NRKs boikott av skolen vil fortsette.

Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband sier at det ikke blir aktuelt å endre regelverket for å gjøre de to mediebedriftene til lags.

— Vi er overrasket over at både Fædrelandsvennen og NRK ikke har forståelse for at en kristen skole ikke bare kan stille krav til bekjennelse, men også til liv, sier Ottosen til NRK Sørlandet.

- Angrep på vår frihet

Han mener mediebedriftenes boikott av skolen er et angrep på deres frihet.

— De krav som er stillt fra Fædrelandsvennen og NRK opplever vi som et angrep på vår frihet, og den kan vi rett og slett ikke fire på, sier Ottosen til NRK Sørlandet, og understreker at verdigrunnlaget ikke vil endres.

Men tilsettingsreglementet vil likevel bli sett på, på grunn av unøyaktigheter og misforståelser. Ottosen er likevel ikke helt klar på hvilke forandringer dette vil innebære for tilsettingsreglementet, men påpeker at verdigrunnlaget vil bli tatt med i utformingen av et nytt reglement.

— Prinsippet om at vi vil ta vare på vår frihet når det gjelder å ansatte de vi mener står på vårt verdigrunnlag. Det vil vi også ta vare på i arbeidet med et nytt reglement, sier Ottosen til NRK Sørlandet.

Styret i Gimlekollen bestemte seg i forrige uke for å vrake det kontroversielle tilsetningsreglementet.

Lærerne reagerer

Nå reagerer flere av lærerne på at Misjonssambandet har blandet seg inn, melder NRK Sørlandet. Tillitsvalgt ved skolen, Hans Olav Hoddøl, sier at de ansatte ikke hadde ventet seg dette svaret fra eierne.

— Det var høyst uventet at det kom et innspil fra Misjonssambandet nå. Vi hadde forventet at styret ved skolen hadde fått behandle reglementet før eierne, Misjonssambandet, blandet seg inn, forteller Hoddøl til NRK Sørlandet.

Han sier også at flere av lærerne vurderer å si opp, men at de venter med å se hvordan utfallet av prosessen blir.