Den unge mc-føreren ble stoppet i en trafikkontroll på riksvei 42 ved Libru torsdag.

-Det var en svært provoserende oppførsel fra den unge jyplingen. Det gikk bra, men det kunne endt riktig ille, sier Ola Senum ved Arendal trafikkstasjon, til Agderposten.

Etter at motorsyklisten kom kjørende fra Froland i stor fart på en 600 kubikk offroadsykkel uten hjelm, fikk han 750 kroner i gebyr i kontrollen. Aller nådigst fikk han lov til å kjøre i sakte fart hjem til Blakstadheia for å hente hjelmen.

Men i stedet for å kjøre forsiktig, reiste gutten motorsykkelen opp på bakhjulet og steilet ut fra kontrollplassen.

— Men han ga altfor mye gass slik at motorsykkelen gikk opp og rundt i lufta med det resultat at motorsyklisten falt av, og sykkelen skrenset tvers over veien der den forsvant ut i veikanten på motsatt side, forklarer Senum.

Sykkelen fikk betydelige skader og gutten fikk revet i stykker klærne, men slapp ellers unna med noen skrubbsår. Motorsyklisten kan nå vente seg et oppgjør med ordensmakten for oppførselen.

— Han ble selvfølgelig anmeldt ble for den provoserende og livsfarlige kjøringen. Det skjedde midt i kontrollområdet, og oppførselen var selvfølgelig trafikkfarlig. Trafikken kommer fort rundt svingen i dette området, og han utsatte både seg selv og sine medtrafikanter for stor fare, sier Senum.