– De siste meningsmålingene tyder på at vi er i ledelsen, men det blir til slutt velgerne som skal tale med sine stemmer i løpet av ettermiddagen og kvelden, sa Stoltenberg etter at han hadde avgitt sin stemme på Kringsjå skole i Oslo ved 10-tiden mandag.

Stoltenberg mener Ap har gjennomført en god valgkamp, og at de som har observert det fra utsiden, også har sett dette. Uansett er han nå sikker på at partiet vil gjøre et godt valg.

– Jeg tror det blir champagne, men ikke i kveld. Det må bli i morgen tidlig, fleipet Stoltenberg som virket selvsikker og godt fornøyd med sin innsats under den hektiske valgkampen.

Har planer klare

Ap-lederen avslørte på spørsmål fra pressen at han allerede har tenkt ut noen planer hvis de rød-grønne får nødvendig støtte fra velgerne.

– Hva er det første du gjør som statsminister? var ett av spørsmålene.

– Jeg vil ruste opp eldreomsorgen, var det kontante svaret.

Den smørblide statsministerkandidaten viste også til at de sosialdemokratiske ideene igjen måtte ligge i bunnen og at den sittende regjeringen hadde fjernet seg fra de etter hans mening rettferdige løsningene som fordeler godene bedre.

– Det er ingen vits i for eksempel å gi skattelette til dem som allerede har mer enn nok fra før, sa han.

Lader opp

Mens velgerne går til stemmelokalene, tar Stoltenberg seg en fortjent pause på selve valgdagen.

Da han forlot valglokalet på Kringsjå med et pressekorps på slep, var det for å kjøpe seg en ny sykkel som han hadde sett seg ut.

– Jeg håper jeg får tak i den, hvis ikke får jeg bruke den gamle. Det blir i hvert fall en tur på sykkel i løpet av dagen, sa han.