Kristiansand: Et vitne som så hendelsen, beskriver den slik:

— Vi sto rett ved bensinstasjonen og så det hele. Det kom to menn ut av undergangen fra Slotts Quartalet. Bak dem kom det tre menn. De ropte «stopp, ellers skyter vi dere i ryggen» og truet dem ordentlig. De tok med seg den ene mannen i bilen, mens den andre mannen gikk bort til bensinstasjonen. Så tok bilen en runde, før de kom tilbake til Shell for å se om de fant han andre. Så kjørte de av gårde med mannen i bilen. Rett etter kom politiet og tok seg av mannen som gjemte seg inne på bensinstasjonen, forklarer hun.

Politiet drev med hektisk etterforskning i løpet av lørdag kveld. Mannen som gjemte seg ble tatt inn til avhør, og politiet jaktet på bilen og mannen som skulle være tatt mot sin egen vilje. Tidlig på kvelden sa politiet at det kunne se ut som mulig kidnapping, men senere på kvelden forandret ting seg, og politiet sier nå at det ikke lenger dreier seg om en eventuell kidnapping.

— På bakgrunn av avhør av den andre mannen har det hele kokt ned til at historien har endret seg litt. Vi anser ikke mannen i bilen som kidnappet lenger, og vi har brakt på det rene at han har vært i telefonisk kontakt med andre bekjente etter denne hendelsen. Vi etterforsker saken videre, og vet ikke helt hva vi ender opp med ennå, forklarer en av operasjonslederne ved Agder politidistrikt.

Et mulig resultat er at de to mennene som ble truet, anmelder de andre tre mennene for å ha truet dem med skytevåpen.