KRISTIANSAND: En 37 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til 110 dagers fengsel for å ha kjørt med en promille på 2,74. Mannen ble stoppet av en politipatrulje på E18 i Kristiansand om kvelden den 29. juni. Han hadde ikke gyldig førerkort og det ble påvist høy promille.

Ønsker behandling Da mannen møtte i tingretten erkjente han straffeskyld. Han bad videre om å bli dømt til behandling for sitt alkoholproblem. Retten fant imidlertid ikke dette hensiktsmessig, da han to ganger tidligere er blitt innkalt til vurdering i forhold til behandling, men ikke har møtt til konsultasjonene.

Mannen er tidligere straffedømt tre ganger, blant dem for to tilfeller av promillekjøring. Dette har retten vektlagt som skjerpende omstendigheter.

Fare i trafikken Retten finner det også skjerpende at promillen var svært høy, og at mannen utgjorde en fare for både seg selv og andre.

— Faren for at skade kunne ha oppstått anses for å ha vært svært nærliggende, tatt i betraktning den høye promillen, kjøring på E18 og at det var andre biler på veien som måtte manøvrere unna for å unngå sammenstøt. Det er viktig å sende klare signaler til allmennheten om at promillekjøring ikke er akseptabelt, står det i dommen.

Mannen er dømt til 110 dagers fengsel, samt en bot på 7.000 kroner. Dersom mannen ikke betaler boten, blir fengselsstraffen forlenget med 15 dager.