Hei

Når kommer fedrelandsvennen i tabloidformat? Det hadde vært helt supert, og mye bedre å lese!

Mvh

Lars Erik Nes

Vi vet at en del lesere ønsker seg en avis i tabloidformat. Fædrelandsvennen

utredet spørsmålet i fjor sammen med de andre regionavisene i Bergen,

Stavanger og Trondheim som også er fullformataviser. Konklusjonen var at det

ikke var aktuelt da, men at vi skal vurdere spørsmålet på nytt i løpet av

året.

Finn Holmer-Hoven

Hei!

Samferdsel:

F.vennen har støttet samaferdspolitikken i dette landet i mange år nå; uansett hvem det er som har makten. Hvorfor støtter avisen en politikk som går ut at "En usedvanlig liten del av Norges befolkning betaler en usedvanlig stor del av vei utbyggings avgifter gjennom innkreving av avgifter gjennom bomstasjoner?

Hilsen,

BD

Evje

Fædrelandsvennen har på lederplass gjentatte ganger stilt spørsmål ved hvorfor vi ikke kan bruke mer av oljeformuen vår på å ruste opp infrastrukturen ved å bygge tidsmessige veier. For 10 milliarder kroner vil vi f.eks. kunne fullføre en firefelts motorvei til Oslo. Men når politikerne ikke vil bevilge mer penger til veibygging, er bompengefinansiering det eneste alternativet dersom vi ikke skal måtte leve med et veinett fra 1950-tallet. Det gjelder også riksvei 9 gjennom Setesdalen.

Finn Holmer-Hoven

Hei.

Synes at Fevennen er overøst med alt som omhandler Start hele året igjennom, og misforstå meg rett når jeg sier at vi er stolte av laget fra sør. Likevel savner jeg dekning av annen lokalsport, som for eksempel. skisporten. Fevennen har sjelden eller aldri journalister på plass enten det dreier seg om langrenn eller alpint. De skriver også ytterst sjelden om lokale renn eller renn i nasjonal sammenheng som har utøvere fra landsdelen, utenom etpar senior løpere som av og til presterer. Det er ganske mange bra talenter i de yngre års klassene som presterer hver helg gjennom hele sesongen. Ta lærdom av den meget bra skidekningen som Agderposten har. Selv om det sjelden eller aldri er noen reportasje burde det i hvert fall havne noen navn på resultatbørsen. Eks. er FIS rennene i alpint på Hovden torsdag og fredag der Kr. sand Anne Th. Korsmoe fikk meget bra plasseringer i kamp med utøvere fra 22 nasjoner og som deltok i world cup og VM. Istedet har dere på plass journalist lørdagen for å dekke avslutningen. Jeg sendte til Fevennen alt om rennene i forkant og etterkant og Anne Th. fikk i hvert fall en liten notis. Det er viktig for utøverene å se sitt navn i avisen for videre satsing og rekruttering. Her må Fevennen skjerpe seg å prioritere litt annerledes i vintermånedene. Det er veldig mange som kun kjøper avisa for å se om det er skrevet litt om eks. helgens skisport&Daglig er det flere reportasjer om Start i Fevennen .no – enten det er ny sang eller treningskamper eller om en er blitt forkjølet eller eller lign. At det nå er sesong og det må skrives mye om de har jeg full forståelse for, men ikke side opp og side ned i vintermånedene. Få litt mer fokus på breddeidretten som tross alt utøves av det store massen samt talentene i de yngre års klasser som bruker store deler av av ungdomstiden sin sin på å få spalteplass nåe de blir voksne og gode.

Petter Furseth, Arendal

Spørsmålet om dekningen av fotball og Start går på bekostning av andre idretter er et kontinuerlig diskusjonstema internt i redaksjonen. Vi vet at interessen for Start er ganske formidabel blant våre lesere. Det er Start-sakene som topper besøkene på nettavisen hver eneste uke. Men vi har selvsagt også et ansvar for at andre idrettsgrener blir dekket opp. Jeg skal bringe synspunktene dine videre til sportsredaksjonen.

Finn Holmer-Hoven

Hei

Jeg kontakter deg i forbindelse med organisasjonen Natur og Ungdom (NU), som i det siste har hatt to store aksjoner, henholdsvis på SV og Senterpartiet's landsmøter. vi inviterte presse, blant annet Fædrelandsvennen, som kom på SV's landsmøte, der de tok et intervju med lederen i NU, Ane Kismul Hansdottir og lederen i Kristiansand NU, Tale Mathilde Østrådal. Dette kom IKKE på trykk. Men aksjonen kom på TV2-nyhetene. Aksjonen på Senterpartiet's landsmøte kom forøvrig på NRK Kveldsnytt. I tillegg har vi i NU sendt inn en masse leserinnlegg, uten å få noe på trykk. Vi vil simpelthen bare vite hvorfor dere ikke gir oss spalteplass!?!

Hilsen frustrert NU-er

Vi mottar ca 150 leserbrev hver uke fra enkeltpersoner og organisasjoner, og det sier seg selv at de færreste kommer på trykk. Jeg sitter ikke med noen oversikt over hvordan deres innlegg er blitt behandlet, men det skjer ikke noen bevisst systematisk refusering av NUs innlegg fra vår side. Når det gjelder landsmøtene er det ikke uvanlig at det lages stoff og intervjuer som ikke kommer på trykk. Det er et spørsmål om redaksjonelle prioriteringer når avisen skal redigeres. Og hva som er godt stoff vurderes heldigvis forskjellig i de ulike medier. Det er jo dine eksempler et bevis på.

Finn Holmer-Hoven

Hei

Leser at mange papiraviser mister abonnenter. Har Fe.vennen noen spreke stunts og tiltak for å snu den negative trenden?

Hilsen Kjetil , Vågsbygd

Vi tror ikke på "stunts" i denne sammenhengen. Den negative opplagsutviklingen som de fleste større avisene opplever nå skyldes tunge trender når det gjelder utviklingen av folks mediebruk. Men vi arbeider systematisk med målinger og undersøkelser om hva leserne ønsker av stoff i en avis som Fædrelandsvennen. Vi jobber både med stoffmiksen og med å presentere stoffet på en måte som gjør at sakene blir lest.

Finn Holmer-Hoven

Hei!

Kvifor skriv berre Johs Bjørkelid av journalistane i Fædrelandsvennen på nynorsk?

Me er faktisk mange lesarar som ønskjer å lese nynorsk!

Nynorskelskar

Fædrelandsvennens målform er bokmål, men det er faktisk flere journalister enn Johs Bjørkeli som skriver på nynorsk fra tid til annen i avisen. Det gjelder i så fall reportasjer fra distrikter som har nynorsk som målform, eller intervjuer med personer som taler nynorsk.

Finn Holmer-Hove n

Hei!

Aftenposten avslørte i samme anledning som F. en gammel sak om en forhenværende skøytekonge som forlot denne verden på en lite ærefull måte, men uten at det kom på trykk. Slike "hemmeligheter" finnes selvsagt i vår landsdel også, men er det noen som burde ha vært på trykk? eller som kanskje kan tillates å komme på trykk nå? (ikke nødvendigvis så tragiske)

MVH

Einar Dyrholm

Poenget med Aftenpostens artikkel om Oscar Mathiesens selvmord var å vise at pressens holdning til omtale av selvmord er i ferd med å mykes opp. Men hittil har vi hatt strenge pressetiske regler i Vær Varsom-plakaten, som sier at "Selvmord eller selvmordsforsøk skal som hovedregel ikke omtales ". Å omtale selvmord i sin alminnelighet vil derfor være brudd på pressens egne etiske regler i dag.

Finn Holmer-Hoven

Kan ikke nettavisen med tiden erstatte papiravisen?

Unntatt når du skal pakke inn fisk.

Ivar Kalleberg

For min del tror jeg det aldri vil skje at nettavisen erstatter papiravisen. Men langt inn i fremtiden kan det tenkes at papiret kan bli erstattet av elektroniske aviser som er like enkle å bringe med seg og å blade i som papiravisen.

Finn Holmer-Hoven

Hei

Hvorfor var du så i mot at lillesands kommune politikere ville ha tunnel gjennom Kaldvell. Du mente at det ville sinke E 18 utbyggingen. Men nå gjør jo Kristiansand akkurat det samme, de vil jo også ha tunnel i stedet for høybro. Dette vil jo også forsinke veiutbyggingen. og hvorfor er det sånn at det er Kristiansand som skal få viljen sin?

vnh

Trygve Fosshem

Hægebostad kommune

Jeg mener dette var to ulike prosjekter, hvor de miljømessige skadevirkningene ved høybroprosjektet i Kristiansand berørte det daglige miljøet til langt flere mennesker enn Kaldvellprosjektet, som dessuten var teknisk svært vanskelig å løse (kraftig stigning).

Finn Holmer-Hoven

Hei!

Du er nok en god redaktør i Fædrelandsvennen, men når det kommer til programlederjobben synes jeg du gjør en dårlig jobb. Jeg har bare sett deg i programmet Tett På, og der klarer du jo sjelden å holde styr på debattantene. Få igang noen spennende og livlige debatter i stedet for å la ordførere fra Vennesla/Søgne og andre kjipe bypolitikere diskutere til det kjedsommelige!

Ellers må du ha en fin dag! Du har en fin plass i Lillesand forresten! :-)

Med vennlig hilsen

Kenneth Pedersen

Du har sikkert helt rett. Jeg har ikke tenkt å bli programleder i TV, men jeg steppet inn for den faste programlederen i en periode hvor han var sykemeldt.

[Finn Holmer-Hoven]

Hei!

Hvem holdt du med da Mandalskameratene spilte mot Start i fjor?

Mvh

Lars Holmer-Hoven

Jeg får si som Thorbjørn Jagland at det går an å heie på begge lag.

[Finn Holmer-Hoven]

Jeg leser Fevennen hver dag, og syntes at avisen er svært unøytral når det gjelder dekningen av de forskjellige politiske partier. Er du (fevennen) en Frp-fiende? Føler du selv at du(Fevennen) behandler de forskjellige politiske partier likt? Driver fevennen med bevisst sensur for å ødelegge for Frp? Hva syntes du om Frp sitt forsalg når det gjelder sjøbod problematikken på Flekkerøya?

Håper at disse spørsmålene ikke blir sensurert og at du svarer 100% ærlig på de.

Mvh

Steinar Andersen

Avisen er selvsagt ikke nøytral når det gjelder meninger vi gir uttrykk for på leder— og kommentarplass. Der gir vi Frp både ris og ros. Vi har bl.a. i flere ledere i det siste gitt uttrykk for at de tre borgerlige partiene bør vurdere å inkludere Frp i en regjering etter valget, dersom de fortsatt vil ha regjeringsmakt. Men på reportasjeplass mener jeg vi dekker Frp's politikk og politiske utspill så vederheftig som mulig. Vi har tidligere fått kritikk for at vi har gitt Frp-politikere for stor spalteplass i forhold til partiets betydning her lokalt. Når det gjelder Flekkerøya-problematikken blir det for vidløftig å ta opp her, men jeg henviser til hva vi har ment om den saken.

Finn Holmer-Hoven

Hei Finn,

Som lillesander for tiden bosatt i Bergen følger jeg med på PT-saken gjennom Fædrelandsvennen. Mitt spørsmål til deg er følgende:

Vil ikke en plassering av PT i Lillesand sentrum kunne utløse tilsvarende prosess som den vi så i saken om Tingsaker strand, det vil si innsigelser fra så vel Riksantikvaren som privatpersoner? Jeg ser for meg at en slik plassering vil medføre nye klagesaker til Fylkesmannen og Miljøverndepartementet.

Dersom ledelsen i PT går inn for denne plaseringen- vil ikke dette medføre ytterligere forsinkelser i flytteprosessen?

I ytterste konsekvens, med valg om hjørnet, ser jeg for meg en omgjøring av flyttevedtaket dersom ikke prosessen starter med tyngde (ser paralleller til Luftfartstilsynet i Bodø her). Hadde det ikke vært formålstjenlig om polikerne i Lillesand la seg på et alternativ som ikke utfordrer store deler av byens innbyggere og gjeldende lovverk?

Hva er ditt syn på denne problemstillingen? Er dette et realistisk scenario? Hva bør politikerne gjøre i denne saken?

Med vennlig hilsen

Erik Johann Duncan

Vi har ment at Lillesand kommune forsømte seg da det forrige bystyret ikke la de føringene du etterlyser, men sa fritt frem for alle som ønsket det til å komme med utbyggingsforslag, uansett hvor i byen det var. Dermed avskar kommunen seg fra å styre byutviklingen når en slik stor institusjon og arbeidsplass skulle etableres. Blant de lokaliseringsforslag som kommer, er jeg rimelig sikker på at det vil være forslag som ikke utløser noen ny innsigelse fra fylkesmannen.

Finn Holmer-Hoven

Takk for spørsmålene. For meg som sjefredaktør er dette en fin anledning til å komme i dialog med dere som er lesere av papir- og nettavisen.

Hilsen

Finn Holmer-Hoven