For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

LILLESAND: — En av Sørlandets fineste og mest sjarmerende eiendommer, høyt og fritt. Det optimale sommersted, med bevaringsverdig hovedhus, sol, havutsikt og en lun båthavn, sier Jan Sundt om kjøpet.

Søndag var milliardæren, som allerede eier flere eiendommer i Lillesand, på befaring på Humleøya. Tirsdag skrev han kontrakten som sikrer ham og barna hans årets hittil dyreste ferieparadis, som også er et av Sørlandets vakreste.

— Eiendommen er tiltenkt mine voksne barn. Planen er å selge et landsted vi har på Tjøme. Hva som videre skal skje med eiendommen på Humleøya blir opp til mine barn å ta stilling til. Men jeg synes hovedhuset er bevaringsverdig som det er, en virkelig perle. Stedet oser av atmosfære, sier Sundt, som i ligningen for 2002 sto oppført med en formue på 291 millioner kroner og inntekt på 2,3 millioner kroner.

Prisen vil investoren ikke ut med.

— Vi har foretatt en viss justering opp fra den siste prisantydningen på 25 millioner kroner, er alt selger Hans Jacob Nørregaard, vil si.

Han selger idyllen på Humleøya, som ble bygget av skipsrederbestefaren hans i 1939, sammen med broren Harald Nørregaard og søsteren Cathrine Høgset.

Hyttemarkedet i de mest attraktive kystområdene blir trolig enda hetere i år enn i fjor ifølge meglerne. Pengesterke interessenter står allerede i kø for å sikre seg «den rette hytteperlen» nær sagt hva det koste vil.

Daglig leder Trine Glamsland hos Ryen-Myhre Estate i Lillesand har hatt uventet stor pågang for den 25 mål store eiendommen på Humleøya, fem minutter fra fastlandet.

Opprinnelig prisantydning var på 22 millioner kroner. Høyeste bud før påske havnet imidlertid på 25 millioner kroner. Budet kom veldig raskt etter at eiendommen ble lagt ut for salg. Faktisk for fort til at eierne klarte å bestemme seg for om de skulle selge - og avslo. Få uker senere er eiendommen solgt for en pris i underkant av 30 millioner kroner.

Eiendomsmegler Glamsland ønsker ikke å kommentere nøyaktig pris, men sier at kjøpesummen ikke overgår prisrekorden som isopor-millionæren Karl Johan Sunde fra Ålesund satte i fjor da han sikret seg Mæles prakteiendom i Blindleia for 34 millioner kroner.

De voksne barna til Jan Sundt overtar familiens nye landsted i Lillesand etter sommerferien. Selv kommer milliardæren til å fortsette å feriere i prakteiendommen han eier på Fløreodden. Denne eiendommen består av et herskapelig, okergult hovedhus, anneks, hytte, lysthus og et større brygganlegg. Eiendommen ligger tvers over sundet for ferieeiendommen til kjendisekteparet Linn Stokke og Atle Brynestad.

Lenger inne på fastlandet på Flørenes eier Jan Sundt også et gammelt gårdsbruk, som han har rustet opp for betydelige summer siste par årene.

— Opprinnelig var det meningen at familien skulle bosette seg i Flørnes, men av hensyn til min engelske kones barn, valgte vi å flytte fra London til Oslo. Jeg leier ut gården i Lillesand i stedet, sier finansmannen Jan G. Sundt.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.