GRIMSTAD: Det opplyser Grimstad kirkelige fellesråd i en pressemelding mandag morgen.

Straffesaken mot mannen som har innrømmet innbrudd og hærverk i Fjære kirke i Grimstad kommer opp for tingretten 31. oktober, ett år etter hendelsen.

– Håper å sette sluttstrek

– Når saken er ferdig i tingretten håper vi å kunne sette sluttstrek og komme oss videre. Vi ønsker å bruke tiden vår og ressursene våre på å spre evangeliet gjennom positivt arbeid for alle grupper i lokalsamfunnet, både barn, unge, voksne og eldre. Vi har også startet et nytt arbeid blant flyktninger i år, sier kirkeverge Alexander Paul i Grimstad kirkelige fellesråd i pressemeldingen.

I forbindelse med straffesaken har han summert opp kostnadene som er påløpt etter det som skjedde i fjor høst. Når alle reparasjoner er ferdige, vil regningen være på om lag 2,7 millioner kroner inkludert moms.

Det skriver også Grimstad Adressetidende, som publiserte nyheten første mandag mandag morgen.

Fremmer erstatningskrav

Dette fremmes formelt som erstatningskrav mot den tiltalte.

– En eventuell erstatning vil tilfalle forsikringsselskapet. Vi har tillit til det rettssystemet kommer fram til, sier Paul med henvisning til at de sakkyndige mener tiltalte ikke er strafferettslig tilregnelig.

Under innbruddet gjorde mannen skade på kirkens døpefont, som er fra 1300-tallet. Denne er reparert, men hærverket har satt enkelte varige spor. I tillegg måtte alt av tepper byttes ut. Orgelet er ennå ikke ferdig reparert.

Politisperringer i kirkerommet i Fjære kirke i oktober i fjor. Foto: Kristin Ellefsen

– Ut over dette fremstår kirken slik den gjorde før hærverket, og den er for lengst tatt i bruk igjen. Fjære kirke er fortsatt et samlingspunkt til stor glede for både menighet og lokalsamfunn, opplyser Alexander Paul.

Flere hundre møtte i november opp for å slå ring rundt Fjære kirke som var blitt utsatt for grovt skadeverk. Foto: Torbjørn Witzøe

Les sakene om skadeverket: