OSLO: Stortingsrepresentanten fra Aust-Agder har engasjert seg i striden rundt Barnesenteret i Arendal. Nå har han også tatt saken opp med helseminister Jonas Gahr Støre. Tirsdag stilte han spørsmål på Stortinget.

— Det oppleves jevnlig konflikter på sykehus rundt i landet der døgnbemanning og akuttberedskap knyttet til barneavdelingene er tema. Spesielt for foresatte med kronisk syke barn er usikkerhet omkring beredskap svært tyngende i en ellers tøff hverdag. Kan statsråden forsikre Stortinget om at barns behov for akuttberedskap og spesialiserte helsetjenester blir prioritert og tilført de nødvendige ressurser, og at en slik bestilling også følges opp i dialogen med det enkelte helseforetak og sykehusene? spurte Harberg på Stortinget.

Han peker på at flere ulike brukerorganisasjoner for barn og ungdom har gitt uttrykk for bekymring rundt situasjonen for akuttberedskap og døgnbemanning ved barnesentre ved sykehus flere steder i landet.

— Brukerorganisasjonene peker på at en barneavdeling uten akuttberedskap ikke er en fullverdig barneavdeling og mener at endringer ved døgnbemanning og akuttberedskap ovenfor barn, svekker barnas helsetilbud. De påpeker at barns helse må være første prioritet, sier Harberg.

Ledelsen ved Sørlandet sykehuset besluttet onsdag at det skal være døgnkontinuerlig beredskap ved Barnesenteret i Arendal.