ARENDAL: — Vi mener løsningen er dårlig, fordi det går ut over poliklinisk behandling på dagtid. Det betyr at det blir lenger ventetid for barna, sier Siri Isaksen i aksjonistgruppen.

En arbeidsgruppe har i to måneder evaluert barnelegenes vaktordning ved sykehuset i Arendal, og vedtar mandag at det skal være barnelege på vakt 24 timer i døgnet. Dermed blir det ikke behov for å reise til Kristiansand for akuttinnleggelser om natten.

Dette er likevel ikke noe godt alternativ på sikt, ifølge Isaksen.

— Avdelingsleder Kåre Danielsen har selv uttalt at dette ikke er en god, langsiktig løsning, men likevel kommer altså gruppa fram til dette alternativet. Jeg reagerer på at det ikke er enighet til innstillingen, sier Isaksen.

Arbeidsgruppen, som består av sykehusledere i Arendal og Kristiansand, samt ansatte ved barneseksjonen i Arendal, har tidligere lagt fram en rapport uten innstilling, der fordeler og ulemper ble presentert. Det første alternativet gikk ut på å bemanne Barnesenteret med lege mellom klokka 08.00 og 20.00, med bakvakt om natten. Med et slikt alternativ måtte pasienter med øyeblikkelig behov for hjelp etter klokka 20, blitt henvist til Kristiansand.

— Heller ikke dette alternativet er tilfredsstillende. Vi trenger en fullverdig barneavdeling i Arendal, sier Isaksen.

— Hvilken løsning ønsker dere?

— Barnesenteret må bemannes med ytterligere tre stillinger, noe som også er i tråd med de ansattes egne ønsker. Det vil ikke koste mye mer enn løsningen som nå legges fram, sier Isaksen.

Hun sier at det de nå aksjonerer for, egentlig er et luksusproblem.

— Det er ikke ofte vi aksjonerer for noe vi jo i utgangspunktet har vært fornøyd med. Men hvis de tror dette forslaget vil slukke brannen, tar de feil. Dette er en kortsiktig kriseløsning, sier Isaksen.

På onsdagens folkemøte i Arendal blir faklene byttet ut med ballonger.

— Vi skal selge 4000 ballonger, men kan dessverre ikke love at vi klarer å blåse opp alle, så det håper vi folk kan gjøre selv! sier Isaksen.