KRISTIANSAND: Klokka 22.53 pågrep politiet en mann etter å ha aksjonert mot en enebolig på Hamresanden. Han kom selv ut av huset etter å ha vært i forhandlinger med politiet på telefon.

— Det er beslaglagt gassflasker, en luftpistol, en øks og en kniv fra stedet han ble pågrepet, opplyser operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt i politiets presselogg klokka 23.29. ## Gasslukt

Ifølge politiet fikk de klokka 21.29 melding om at en mann var bevæpnet i et hus.

— Opplysninger gikk på at han var i besittelse av en kniv, en øks og et skytevåpen. Bevæpnet politi, ambulanse og brannvesen ble sendt til stedet. Det innkom melding om gasslukt fra huset, opplyser Andersen.

Mannen var alene i huset. Politiet på stedet opplyser til Fædrelandsvennen at mannen ikke har truet noen med våpen. Politiet mener at hendelsen kan relateres til psykiske problemer.

— Mannen er kjørt til legevakta i Kristiansand for vurdering psykiatri, opplyser Andersen.

Stor aksjon

Flere politibiler, ambulanser og en brannbil rykket til stedet søndag kveld. Politi på stedet var bevæpnet. Fire naboer ble varslet om saken, men ikke evakuert, ifølge operasjonsleder Per Kristian Klausen mandag morgen.

— Politiet rykket ut med det som var av disponibelt mannskap. Situasjonen løste seg greit. Mannen er fortsatt på sykehuset nå, i forbindelse med den psykiatriske vurderingen, opplyser Klausen.