KRISTIANSAND: Like etter klokken 14.30 på nasjonaldagen fikk politiet melding om at en 13 år gammel gutt hadde fått kjøpt en "Uzi softgun" i en salgsbod på Nedre Torv. Selgeren, en 19 år gammel mann, hadde ikke løyve til å selge softgun og vil bli anmeldt for flere forhold.

— For det første vil selgeren bli anmeldt for å selge softgun til en mindreårig. Han blir også anmeldt for å drive med ulovlig salg, og for å drive bodvirksomhet uten tillatelse, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ukjent antall

Ifølge politiets presselogg beslagla politiet to "Uzi softgun" som 19-åringen enda ikke hadde rukket å selge. Mæhre opplyser til Fædrelandsvennen at det er ukjent hvor mange softguns 19-åringen hadde rukket å selge.

Operasjonslederen påpeker at ulovlig salg av ulike effekter på nasjonaldagen ikke er et ubredt problem i Kristiansand, og tror mye av grunnen skyldes god oppfølging fra politiet.

— Hver eneste 17. mai foretar vi en kontroll av samtlige selgere om morgenen. Vi gjennomfører også stikkprøver utover dagen, sier Mæhre.

Allmenn kjent

De aller fleste politiet kontrollerer har løyve, en tillatelse fra myndighetene, til å drive med bodsalg.

— Det er ikke mange vi tar som ikke har godkjenning til å drive med bodvirksomhet, forteller Mæhre, og legger til:

— Det har kanskje blitt kjent blant folk at vi har kontroll hver 17. mai, med flere stikkprøver utover dagen.