GARDEROBEN: Her lå elevenes verdisaker da tyvene kom. De har tatt for seg både jente- og guttegarderoben. Foto: Mari Horve Reite
HALLEN: Elever fra Noroff bruker Odderøyhallen til kroppsøving noen timer i uka. Garderobeinngangen ligger til venstre i bildet. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: — Vi skulle bare ha ti minutter informasjon og oppvarming inne i hallen før vi skulle ha uteaktiviteter. I løpet av de ti minuttene har det vært to gutter inne i garderoben og stjålet fotoutstyr til en verdi av 10.000 kroner, ti Iphoner, Visa-kort, nøkkel til en scooter og nøkkelen til bilen min, forteller Håvard Henriksen, kroppsøvingslærer ved Noroff videregående skole.

Medier og kommunikasjon-klassen på 25 elever skulle ha kroppsøving i Odderøyhallen mandag morgen klokka 08.30. Tyvene kom seg raskt inn i garderoben da elevene gikk inn i hallen.

— Jeg ble frastjålet mobilen, bankkortet, sertifikatet og penger. Det er kjempekjipt, sier elev Kristine Valseth.

— Tyvene tok alle iphonene, mens de lot gamle mobiler ligge igjen, fortsetter 17-åringen.

Møtte antatte tyver

— To av elevene traff på to gutter utenfor. De spurte hvor lenge vi skulle være i hallen og hva som skulle skje videre. De ga inntrykk av at de skulle bruke hallen etterpå. Elevene som traff dem syntes de virket litt mistenkelige, men tenkte ikke noe mer over det før etterpå, forteller sier Henriksen, som nå står uten bilnøkkel.

MANGLER NØKKEL: Lærer Håvard Henriksen ble frastjålet bilnøkkelen. Tyvene fikk også med seg scooternøkkel og andre ting de ikke hadde bruk for. Bilen og scooteren står igjen. Foto: Mari Horve Reite

Anmeldte tyveriene

De ringte straks politiet, som ifølge Henriksen ikke hadde anledning til å komme opp.

— Hele klassen gikk ned til politistasjonen og meldte fra og skrev anmeldelser. Tyvene fikk sikkert med seg verdier for 50.000 kroner, kanskje mer, anslår Henriksen.

Elevene som så de antatte tyvene har også beskrevet dem for politiet. Henriksen har tidligere opplevd enkelttyverier fra hallen, men ikke i en slik målestokk som denne gangen.

— Nå har det gått litt tid mellom hvert tyveri, og da blir man litt sløv. Det er lett å smette inn i garderoben. Den står åpen, for det kommer og går litt folk, og noen elever kommer gjerne for sent, forklarer Henriksen.

Han tror tyvene må ha kjent til klassens timeplan, siden det ikke lenger er så mange som har kroppsøving i Odderøyhallen.

- Forbannet og fortvilet

På vei fra hallen har tyvene kastet fra seg noen verdiløse gjenstander i skogen, men ikke noe av det verdifulle de tok.

— Nå er det bare å ringe Viking, bestille nye nøkler og belage seg på en utgift på noen tusen kroner. Dette er ikke noen bra mandag. Man blir forbannet og fortvilet og skulle ønske man hadde gått inn i garderoben mens tyvene var der, slik at man kunne ta dem på fersken, sier Henriksen.

Han håper at folk som kan ha sett noe, melder fra til politiet.

Operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt bekrefter at de har fått melding om tyveriene.

— Det har vært småtyverier fra garderobeskap. Hvis det blir anmeldt, blir det etterforsket, sier Solås.