INSTRUKSJON: Det gjaldt å være konsentrert. Her gir Arild Nyborg instrukser. Foto: Jostein Blokhus
TUNGA BEINT I MUNNEN: Med et sideblikk på instruktøren prøver Stine og Eline å finne rytmen. Foto: Jostein Blokhus
MORO: - Dette var gøy! syntes femteklassingene Hanna, Rahel, Åse og Nora på Brentemoen skole.

LILLESAND: — En to tre fire - fram tilbake - venstre høyre - BANG!

Det er utrolig hvor mye lyd 14 mennesker med koster kan lage i en turnhall. Vanligvis skal skoleelever være stille, men her var det om å gjøre å lage lyd. Riktignok ikke ukontrollert, men med takt og rytme.

— Gøy! var den enstemmige dommen fra jenteflokken der de taktfast beveget seg rundt på et "golv" spesiallaget for anledningen. Lærere var Arild Nyborg og Tom Rudi Torjussen, begge to profesjonelle trommeslagere fra Arendal. De har i et par dager vist alle femteklassinger i Lillesand hvordan man kan skape rytmer av de utroligste ting, fra stoler og stokker til basketballer. I går var det koster og en slags "tonerør", der alle befant seg på ulike steder av musikkskalaen, som ble brukt.

Stompkurset er en del av Barnas Kulturdager og Kulturskolens uke, der det har vært alt fra ponniridning på Kjerlingland til fortellerstunder og konserter.

— Jeg synes dette var hyggelig! Elevene var en superbra gjeng, smilte Arild Nyborg fornøyd, da jentene forlot en litt svett turnhall i etasjen under Lillesands kino og slapp inn en ny elevgjeng, denne gang en flokk gutter.

Og så var det på an igjen: Kost kost BANG!