KRISTIANSAND: — Vi har hatt tett dialog med jentas nærmeste og hun har det bra. Vi har en enighet med dem om at det som skjedde i "Haisann" ikke skyldes feil på aktiviteten, opplyser beredskapsvakt i Dyreparken, Arne-Kristian Dalen, til Fædrelandsvennen.

Uskadet

Det var lørdag at det ble meldt om en ulykke i attraksjonen "Haisann" i badelandet i Dyreparken. Badevaktene så ikke selve hendelsen, men oppdaget at båten med to jenter i ikke kom ut i bassenget og så at en av jentene som hadde tatt attraksjonen lå i "halfpipen".

Jenta, som er rundt 15-16 år, skal ha kommet tilsynelatende uskadet fra hendelsen.

Dalen opplyser at hendelsen er rutinemessig meldt inn til park— og tivolitilsynet og at parken vil skrive en rapport på hendelsen.

— Park- og tivolitilsynet vil da ta en vurdering på om aktiviteten fortsatt er sikker, men vi er helt sikre på at attraksjonen er trygg, forsikrer beredskapssjefen.

Fortsatt stengt

"Haisann" ble stengt etter hendelsen lørdag. Det var mandag fortsatt usikkert når attraksjonen vil åpne igjen.

— Det avgjør vi i dialog med park- og tivolitilsynet, sier Dalen.

"Haisann" er en sklie der to personer setter utfor en bratt renne i gummibåt. Slik beskriver Dyreparken aktiviteten på sin hjemmeside: "Dere sitter i en tomanns gummibåt. Båten forsvinner inn i en tunell, fortsetter opp i en kjempebratt “halfpipe”, og ender til slutt med et plask i landingsbassenget."

Se Dyreparkens youtube-presentasjon av attraksjonen her: