HÅP OG SOLIDARITET: Sogneprest Jan Otto Fredwall i Trefoldighetskirken i Arendal (t.v.) og sogneprest Sigmund Bernard Kruse i Hellemyr menighet var blant de som sto i spissen for korsvandringen i Kristiansand. Foto: Torstein Øen
MANGE STOPP: Her har korsvandrerne stanset i krysset mellom Markens og Dronningens gate for å samles i en kort bønn. Foto: Torstein Øen
KORSVANDRING: Osaige Happy var en av kristiansanderne som var med å bære trekorset gjennom byens gater. Foto: Torstein Øen
TRADISJON: Rundt 150 personer deltok i korsvandringen på langfredag. Foto: Torstein Øen
TUNG BØR: Gunnar Ringøen har deltatt i flere korsvandringer. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: – Dette er en flott tradisjon, der vi minner folk i byen om at det er langfredag. Jeg vet at mange i vår menighet setter stor pris på å få delta i, sier sogneprest Frode Eikenes i St. Ansgar katolske menighet i Kristiansand.

Se flere bilder øverst i saken! Se video nedenfor!

Tverrkirkelig

Den økumeniske eller tverrkirkelige korsvandringen startet utenfor den katolske kirken og toget oppover Markens gate, før den til slutt var i mål i domkirken. På veien gjorde korsvandringen 14 forskjellige stopp, der deltakerne leste og ba sammen. Korsvandrerne stoppet like gjerne opp foran en pub der gjestene kom og gikk, som på et busstopp.

Ba for mobbeofrene

Korsvandrerne ba blant annet for barn og unge i Kristiansand, og da spesielt for de som blir mobbet på skolen. Andre bønner gikk på at kristne, jøder og muslimer må møte hverandre med respekt og gjensidig forståelse og at alle som har mistet sine hjem på grunn av naturkatastrofer eller menneskelig ondskap må få hjelp.

En av dem som var med å bære det tunge trekorset gjennom byens gater var Osaige Happy. – Som katolikk er det helt naturlig for meg å delta på denne korsvandringen, og jeg har også vært med tidligere, sier hun.En annen av korsbærerne, Gunnar Ringøen, mener det er viktig å stille opp på vandringen som han mener er en fin langfredagstradisjon. Også han har vært med flere ganger tidligere.

Bymisjonprest Kolbjørn Gunnarson roser korsvandringen, og setter spesielt stor pris på at menigheter fra flere kirkesamfunn er med.

– Slike korsvandringer har etter hvert blitt tradisjon i flere norske byer, og oppslutningen her i Kristiansand må sies å være veldig god, sier Kolbjørn Gunnarson.