KRISTIANSAND: Mannen som nå er siktet for grovt tyveri, hadde fått beskjed av eieren av eiendommen i Kristian IVs gate om å flytte ut.

Etter flere episoder med bråk hadde eieren fått nok, og han skulle opprinnelig vært ute 1. november.

Lot mannen bli

Men HTH Kjøkken, som leier den største delen av lageret, lot mannen i 20-årene få bli noen uker til.

— Vi sa ja til at han kunne fortsette å ha kontor på lageret. Man må jo i utgangspunktet tro at folk er ærlige. Hadde jeg visst at han tilhørte Bandidos, hadde vi aldri godtatt det, sier Jakob Ertzeid, daglig leder i HTH Kjøkken Agder, til Fædrelandsvennen.Natt til mandag skal den siktede ha pakket sine egne saker, og samtidig tatt med seg kjøkken og hvitevarer med en utsalgspris på over to hundre tusen kroner fra lageret.

— Naboer har observert flere personer i gårdsrommet natt til mandag sammen med en varebil, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i kristiansandpolitet, til Fædrelandsvennen.

Pågrepet i klubbhuset

Tirsdag fant politiet det meste av varene igjen i et lokale mannen leide på Skibåsen i Sørlandsparken.

Samme dag ble han pågrepet i klubbhuset til Bandidos på Rona i Kristiansand sammen med to andre med tilknytning til mc-klubben.

— Det er ennå tidlig i etterforskningen, men vi mistenker at alle tre har med kjøkkentyveriet å gjøre, sier Eriksen.

Forsvareren til mannen i 20-årene, advokat Jørgen Mowinkel, var onsdag kveld ikke kjent med at hans klient skulle ha tilknytning til Bandidos.

Fire ute av arresten

Torsdag morgen opplyser fungerende etterforskningsleder Grete Pedersen at mannen og de to øvrige persone er siktet for grovt tyveri. Avhørene av dem fortsetter utover dagen.

Ytterligere fire personer tilknyttet Bandios ble pågrepet ved klubbhuset på Rona tirsdag. De er nå sluppet fri.

To av dem har erkjent besittelse av mindre mengder amfetamin. De to andre har ikke erkjent forholdene de er siktet for: kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk og besittelse av narkotika.