KRISTIANSAND: Historien handler om Vaagsbygdruta, om blå busser som fra 1925 forbandt Vågsbygd, og senere også Slettheia, med byen.

Gjennom depresjonstiden, de harde 30-årene, verdenskrigen og oppgangstiden for fedrelandet kom og kjørte de, fra stopp til stopp, med mange i Vågsbygd som skulle noe eller hadde vært på noe.

— Sikkert over 100 stopp, antar Kristian Tørres Brøvig, mannen som i årevis både var medeier og drev ruta som hans bestefar med samme navn startet opp.

Nå er bare en enslig S tilbake, en S som lenge var del av Stopp 51, festet til stolpen som står nederst i Blåbærsvingen, akkurat der den møter Vågsbygd Ringvei.

I 1986 var det full stopp for de blå bussene. Da ble de representanter for Bussen Trafikkselskap og malt gule.

Fra da av overtok Statens vegvesen ansvar for markering av busstopp. Blå, hvite og anonyme skilt erstattet både betongskilt som forkynte stoppnummer og støpejernskilt som bar busselskapers stolte navn.

Som for eksempel Torridalens Bilruter, navnet som pryder skiltet som vi nylig omtalte på denne siden, altså skiltet som snart er fullstendig oppslukt av et bøketre på Øvre Strai.

Kjenner du til andre rester av gamle busstoppskilt? Ta gjerne et bilde, fortell hvor det er og send til naert@fvn.no,