KRISTIANSAND: Norske flyplasser har hatt en solid vekst i juli. Den veksten har også Kristiansand Lufthavn Kjevik tatt del i.

Til sammen 74.971 passasjerer reiste over Kristiansand lufthavn Kjevik i juli. Det innebærer en vekst på 7,4 prosent sammenlignet med juli i fjor. Denne gang er det innenrikstrafikken som vokser mest med en oppgang på 12,3prosent, mens det er en liten nedgang på 0,5 prosent for utenlandstrafikken.

– Den marginale nedgangen på utenlandstrafikken skyldes ganske enkelt at det har vært færre helger i juli i år i forhold til juli i fjor, forklarer lufthavnsjef Thomas Langeland.

Tilfreds lufthavnsjef

Til sammen har 576.391 passasjerer reist over lufthavnen de første syv månedene av året. Dette utgjør en oppgang på 9,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I en pressemelding fra lufthavnsjef Thomas Langeland gir han uttrykk for å være svært tilfreds med den fortsatt sterke fremgangen.

— Spesielt er det at innenrikstrafikken har vært så høy i feriemåneden juli,en måned hvorflyselskapene har redusert antall daglige avganger betydelig på grunn av ferietiden, skriver Langeland.

Positive utsikter

Ifølge lufthavnsjefen har fritidsmarkedet har vært spesielt godt. Utsiktene for resten av året ser også veldig positive ut.

– Vi har opplevd en konstant vekst siden juni 2010. Vi har sett en kontinuerlig vekst på rundt 10 prosent, og vi håper at den veksten fortsetter. Om det kommer inn noen nye destinasjoner, så vil vi nok klare å holde veksten oppe, sier Langeland.

Magisk tall

Kristiansand lufthavn har også passert en historisk milepæl ved utgangen av juli da det er første gang at flyplassen har passert en million passasjerer innenfor en 12 måneders periode. I perioden 1. august 2011 til 31. juli 2012 var det 1.000.444 passasjerer som reiste over Kjevik.

– Å passere en million er historisk. Det er jo et magisk tall. Nå må vi sette oss nye mål, sier Langeland.