KRISTIANSAND: Politiet bevæpnet seg etter meldingen om en voldelig konfrontasjon mellom flere personer i nærheten av Jokerbutikken på Tveit mandag 11. desember i fjor. Årsaken til bevæpningen var en melding om at det var observert et våpen.

I ettertid har etterforskningen avdekket at det oppsto en konfrontasjon mellom to grupperinger i området. Tre personer, 31, 26 og 20 år gamle, er tiltalt for grov vold mot to brødre. Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at alle tre gjennom en form for mishandling med en jernstang eller en spade påførte en person albuebrudd etter gjentatte slag mot kroppen. En annen mann ble også ifølge tiltalen slått med jernstang eller en spade, og ble såpass skadet at han ble sykmeldt over lengre tid.

Statsadvokaten har dessuten tiltalt de to eldste for trusler, etter at de som ble utsatt for vold hadde forklart seg for politiet. De to fornærmede i saken ble da beskyldt for tysting. Også en søster ble inkluderte i truslene, som ble fremsatt via en oppringning på mobiltelefonen.

Eldstemann skal også ifølge tiltalen ha brutt et besøksforbud, og er dessuten anklaget for å ha stjålet strøm for over 9000 kroner fra Agder Energi til boligen sin.