KRISTIANSAND: – Jeg registrerer at det er ulike meninger både i Frp og de andre ikke sosialistiske partiene om hva som vil være den beste regjeringskonstellasjonen. Frp har enstemmige vedtak på at vi ønsker en flertallsregjering utgått av Høyre, KrF, Venstre og oss selv, sier Siv Jensen.

En ringerunde som NRK nylig gjennomførte viste at halvpartene av Fremskrittspartiets listetopper i strid med partiledelsen ikke ønsker et regjeringssamarbeid med KrF og Venstre.

Siv Jensen sier det er flott å kunne vise til at KrF og Frp har klart å samarbeide så godt i en stor by som Kristiansand.

Gode erfaringer

Leder for Frp-gruppa i Kristiansand bystyre, Tor Sigbjørn Utsogn, roser samarbeidet de lokalt har med Høyre, KrF og Pensjonistpartiet. Han mener partiene også sentralt vil kunne samarbeide godt med KrF.

– Nøkkelen er å bli enige om en felles plattform og de økonomiske rammene i forkant, men samtidig gi partiene frihet til å stemme for sine hjertesaker, sier Tor Sigbjørn Utsogn.

Han trekker fram tiggerbrakka og rushtidsavgift som eksempler på saker der Frp i bystyret har stemt annerledes enn samarbeidspartiet KrF.

Krevende samarbeid

Siv Jensen legger ikke skjul på at regjeringsforhandlinger med Høyre, KrF og Venstre vil bli krevende, men at samarbeid handler om å gi og ta. Hun sier at de allerede langt på vei har blitt enige med de andre ikke sosialistiske partiene om å opprette en fond for investeringer i samferdselssektoren og etablere et system for mer effektiv planlegging og bygging av veier.

– Det vi blant annet er fullstendig uenig om, er behovet for å bompengefinansiere veiene våre. Styrkeforholdet på Stortinget etter valget vil avgjøre hva de enkelte partiene vil få gjennomslag for i en regjering, sier partilederen.

Taus om statsråder

På spørsmål om en borgerlig flertallsregjering vil få statsråder fra Sørlandet, er Siv Jensen taus.

Partilederen mener at årets valgkamp vil bli tøffere enn på lenge. Hun tror flere partier vil bli fristet til å angripe andres politiske løsninger mer enn å presentere egen politikk.

– Jeg tror vi i årets valgkamp vil se et Arbeiderparti som frigjør seg fra SV og Senterpartiet, for beholde posisjonen som det største parti på Stortinget, sier Siv Jensen.

Samling i sør

Fremskrittpartiet arrangerer denne helgen en såkalt valgcamp på Quality Hotel & Resort i Sørlandsparken, der partimedlemmer fra hele landet deltar sammen med sine familier. Av de 600 påmeldte er 100 barn under 12 år.