GØY MED VANN: En populær lek blant barna er å fylle en badehette med vann som slippes over hodet. Her er det Erlend Hurvenes som slipper badethetta over kameraten Ulrik Nikolai Løvdal. Foto: Siril Aartun
SKITNE: Mathilde Holmøy Feenstra (f.v), Mia Skjelten og Marie Hovstad Steinsland synes det var gøy i gjørmeløypa, selv om de ble veldig skitne. Foto: Siril Aartun
LEK: Sjetteklassingene fra Oddernes menighet koste seg med lek i naturen på Jegersberg. Foto: Siril Aartun

KRISTIANSAND: — Gjørmeløypa var gøy! Selv om jeg ble veldig skitten. Se, disse sokkene var egentlig hvite, men nå er de svarte! sier Marie Hovstad Steinsland. Hun var en av sjetteklassingene som var med på tur til Jegersberg med Oddernes menighet torsdag. I strålende sol koste barna seg med bading, leker og aktiviteter, og høydepunktet var selvsagt gjørmeløypa.

Trosopplæring i friluft

— Dette er en del av trosopplæringa, og sjetteklassinger som sogner til Oddernes menighet var invitert. De har lært om friluftsliv, samarbeid og om vann i Bibelen. I tillegg har de samlet inn 1100 kroner til flyktninger i Burma, forteller trosopplæring- og informasjonsansvarlig Karen Margrethe Kilane. Selv var hun først ut i gjørmeløypa sammen med sogneprest Jon Andreas Lauvland.

— Heia, heia, heia! ropte barna fra sidelinja, før de selv gikk i gang med den sølete aktiviteten. Det var høylydt latter og jubelrop, og ingen tvil om at dagen var vellykket for barna fra Oddernes.