KRISTIANSAND: Hendelsen som tingretten behandlet stammer fra en voldsepisode i Lillesand sentrum natt til søndag 3. juni i år, men har sin bakgrunn fra en uenighet mellom partene tidligere på kvelden.

Tiltalte i saken mente fornærmede hadde prøvd å utnytte en felles kvinnelig bekjent av de to, som skal ha vært overstadig beruset da 26-åringen slo ned motparten.

— Tiltalte slo fornærmede gjentatte ganger i ansiktet og hodet med knyttet hånd, slik at offeret blant annet ble påført brudd i nesebenet, bloduttredelser rundt begge øynene, bloduttredelser på begge ørene, sårskade på overleppen og hevelser i hodet, lyder konklusjonen til tingretten.

Ville ikke høre

Det var i forbindelse med et dødsfall at 26-åringen tok kontakt igjen med sin tidligere samboer. Han og kvinnen tilbrakte mye tid sammen, uten at kjærlighetsforholdet ble vekket til live av den grunn.

En lørdag i juni hadde tiltalte fått i seg en del pils, ifølge rettsboken, og han skal på utestedet Sjøbua påtruffet sin tidligere kjæreste og fornærmede i saken.

26-åringen mente at mannen forsøkte å legge an eks-kjæresten, og han skal ha blitt ekstra bekymret ettersom kvinnen var beruset.

— Jeg forsøkte å forklare han at kvinnen og jeg forsøkte å gjenoppta forholdet vårt, og at hun var noe i ulage grunnet et dødsfall i familien. Han ville ikke høre. Etter en stund gikk jeg hjem, sa tiltalte i retten.

Da han kom hjem ringte mannen til kvinnen. I retten forklarte 26-åringen at han etter den samtalen ble så bekymret at han reiste tilbake til Sjøbua for å finne henne, men hun var borte. På vei hjem igjen passerte han en leilighet som kvinnen disponerte. Lyset var på, så 26-åringen klatret opp på verandaen. Her så an sin eks-kjæreste og fornærmede i det retten omtaler som en intim situasjon.

— Jeg mente fornærmede utnyttet jentas beruselse på en ufin måte, og forsøkte å få han til å forsvinne, sa domfelte i retten.

Slått flere ganger

Da offeret nektet å gå, skal 26-åringen ha slått han flere ganger i ansiktet. Kvinnen fikk til slutt skilte de to kamphanene. Offeret gikk ut på verandaen, hvor han på ny ble angrepet. Denne gang med minst fem slag.

Mens kvinnen ble hentet av sin far, gikk tiltalte, mens offeret ble hentet av politiet.

Noe senere ble anmeldelse av forholdet levert inn til politiet og tiltalte pågrepet. Han har hele veien erkjent å ha slått offeret, men nektet på drapstrusler.

Tingretten anfører at tiltalte er tidligere straffedømt for vold tre ganger og bøtelagt fem ganger.

— Straffen settes til seks måneders fengsel, er tingrettens kjennelse.

Påstanden om at tiltalte skal ha truet med å drepe offeret, ble 26-åringen frikjent for.

Uken etter voldsepisoden kom for øvrig politiet på ny i kontakt med 26-åringen. Denne gang fordi de mistenkte han for å dyrke ulovlige planter, noe som viste seg å stemme. I huset fant de en cannabisplante, som skal ha gitt 20 gram stoff.