KRISTIANSAND: Natt til mandag begynte det å brenne i en av brakkene der kommunen innkvarterer bostedsløse i Ægirs vei. For to år siden ble det satt fyr på en av de andre leilighetene i komplekset.

Inge Johansen var tilfeldigvis på stedet da brannalarmen gikk natt til mandag. Han ønsker ikke å si noe om årsaken til brannen eller hva som skjedde.

Sikkerhet

Brannvesenet mener forskriftene er fulgt i Ægirs vei.

Men Johansen, som forteller at han har snekkerbakgrunn, stiller spørsmål ved brannsikkerheten i brakkekomplekset.— Ved en brann vil flammene spre seg raskt. Det burde vært en eller annen form for sikring mellom brakkene. For eksempel betong mellom leilighetene, sier han og viser til det bare er Moelvenbrakker som er satt opp. Han frykter at dersom flammene får tak i takskjegget, kan en brann raskt spre seg videre til neste boligenhet.

Forskriftene fulgt

— Det er veldig viktig for oss som jobber med denne brukergruppa at det er sikkert og trygt for dem å bo der. Vi legger veldig stor vekt på det, sier Terje Madsen som er avdelingsleder i sosial og forebyggende tjeneste i kommunen, med ansvar for Ægirs vei.

— Brannforskriftene er fulgt, sier Dagfinn Solaas som er direktør i Kristiansand boligstiftelse. Han forteller samtidig at de håper å ha klar 18 nye boliger for bostedsløse i løpet av sommeren.

Brannmester Trond Busterud ved brannvesenet i Kristiansand mener også at forskriftene er fulgt i Ægirs vei.

— Forskriftene er nok fulgt. Da vi kom til stedet natt til mandag sto flammer ut av vinduet og over tak. Og det holdt. Det er vanskelig å slukke en brann i slike brakker på grunn av loft og hulrom. Men disse var bra og fullisolert i tak og vegger. Da vi kom til stedet var boligene evakuert, slik at vi kunne konsentrere oss om slukkingen. Og det gikk tross alt bra med begrensede skader, sier Busterud.

Trygghet

Inge Johansen hjalp til da det begynte å brenne i Ægirs vei natt til mandag. Foto: Tore-André Baardsen

I Ægirs vei var brannen samtaleemne blant brukere og ansatte mandag.— Det har ikke vært stilt spørsmål ved brannsikringen. Vi har først og fremst forsikret oss om at varlingsutstyret er inntakt, sier Terje Madsen.

— Ha

r tryggheten til brukere og ansatte vært tema?

— Vi har hatt oppfølging av brannen og pratet med ansatte og brukere om det. Det er klart at det påvirker alle når slikt skjer. Både brukere og ansatte berøres av det, sier Madsen.

Brukerne

Fædrelandsvennen møtte mandag kveld fem, seks av brukerne i Ægirs vei. Noen hadde knapt registrert brannen. De fleste ønsket ikke å uttale seg til avisen.

En av dem sa:

— Jeg blir ikke skremt av slik. Jeg har ingen planer om å bli her. Og uansett: Hva kan man gjøre med det?