KRISTIANSAND: — Jeg har fått utrolig mye tilbakemeldinger fra venner og ukjente, på telefon, sms, Facebook og e-post. Responsen har vært utelukkende positiv, sier Simon Eriksen Valvik.

I onsdagens Fædrelandsvennen gikk 25-åringen ut med en helt spesiell historie. Simon ble adoptert til Kristiansand i 1988. Da hans adoptivmor døde for noen år siden, opplevde han det han kaller en identitetskrise, og han ville finne sin biologiske mor i fødelandet Ecuador.

Men da Simon for noen uker siden ringte det som han fikk oppgitt var hans biologiske mor, fant han ut at det ikke var henne i det hele tatt. Hun ante heller ingenting om bakgrunnen hans. Valvik har likevel ikke tenkt til å gi opp jakten.

Adoptivbarn tar kontakt

— Det er flere som har kontaktet meg det siste døgnet og lurt på hvorfor jeg begynte på denne reisen her. Det var ei, en adoptert jente, som kontaktet meg og spurte: "Har du det ikke bra nok her?". Men det handler ikke om det. Jeg respekterer at noen ikke har samme behov som meg. Men selv om jeg har hatt den beste oppveksten og en god familie her, så er det spørsmål jeg trenger å få svar på. Det handler om identiteten min, forklarer Simon.

Han har tenkt tanken på å reise ned til Ecuador. For å finne ut om advokaten som fraktet ham til Norge, Roberto Moncayo, fortsatt lever. Året etter at Simon ble adoptert til Norge, ble Moncayo arrestert og fengslet med anklager om kidnapping og dokumentforfalskning. Den samme advokaten har formidlet 13 barn fra Ecuador til Norge. Saken ble behørig dekket av norske medier den gangen. Siden har det vært stille, inntil nå.

Fortsetter jakten

Moncayo er sannsynligvis den eneste som kan gi Simon svar på det han lurer på. Men det er uvisst om han fremdeles lever.

— Vi vet ingenting. Men jeg har fått noen tips som jeg kanskje kan gå videre på, sier Simon, idet det tikker inn en e-post på mobilen.

Vedkommende som tar kontakt er Esben Leifsen. Han har skrevet kapittelet om adopsjonsskandalen i Ecuador i en bok som heter " Child slavery now". Og han ønsker å ha en prat med Simon neste uke.

— Jeg takket naturligvis ja, men hva som kommer ut av det er ikke godt å si. Jeg kommer i alle fall ikke til å gi meg ennå. Ikke fordi jeg har behov for noe oppgjør med Moncayo, men fordi jeg ønsker svar. Jeg vil vite hvor jeg kommer fra, sier Simon Eriksen Valvik.