OSLO: 22-åringen fra Sørlandet var tiltalt for å ha forsøkt å smugle kokain fra Bolivia til Norge, melder Aftenposten.no.

Kvinnens forsvarer, Carl Bore, er glad for avgjørelsen. Han var i ettermiddag sammen med sin klient.

— Rettferdigheten har seiret og det er vi veldig glad for alle sammen, sier 22-åringens forsvarer, Carl Bore, til Fædrelandsvennen.

Hun har helt siden hun ble arrestert i Bolivia i 2008 hevdet sin uskyld, men ble tiltalt etter at hun rømte fra Bolivia hjem til Norge.

- Lettet og glad

Hun ble frikjent i tingretten, men påtalemyndigheten anket til lagmannsretten.

— 22-åringen fra Høvåg vil gjerne gi uttrykk for at hun er utrolig glad for all støtte og omtanke hun har fått gjennom lang tid, sier advokat Carl Bore.

Han har vært forsvarer for henne gjennom hele prosessen, både i Bolivia og under de to rettssakene i Norge.

Onsdag kveld skulle han sammen med den frikjente kvinnen og hennes venner og familie ut for å markere frifinnelsesdommen.

I følge Bore ønsket hun ikke å snakke med media i kveld. Men han kunne videreformidle at hun er svært lettet og glad.

22-åringen har hele tiden forklart at hun i 2008 trodde hun skulle til Spania for å hjelpe besteforeldre til Stina Brendemo Hagen (21), hennes daværende kjæreste, med å male huset.

Før avreisen hentet hun malerklær hos foreldrene på Sørlandet.

22-åringen har forklart at først da de kom til Gardermoen, fikk hun vite at de skulle til Bolivia i stedet. Hun valgte å ikke fortelle foreldrene om det. Først etter pågripelsen i Bolivia, fikk de vite hvor datteren var.

Dn unge kvinnen rømte hjem til Norge før straffesaken mot de tre startet i Bolivia. De to andre ble dømt der.

Rømte hjem

Brendemo Hagen rømte hjem etter at hun hadde startet soningen i Bolivia og vitnet i lagmannsretten i mai.

Hagen fortalte da at 22-åringen fra Sørlandet hele tiden visste at de skulle til Bolivia, men hun visste ikke om kokainsmuglingen, forklarte Brendemo Hagen i retten.

22-åringen ble frikjent for forsøk på kokain-smugling fra Bolivia da tingretten behandlet saken. Sterkt medvirkende til at hun ble frikjent, var forklaringen hennes om at hun ikke visste de skulle til Bolivia.

Soner fortsatt

Den tredje av de unge kvinnene som reiste til Bolivia og som ble arrestert der, er Madeleine Rodriguez. Hun soner straffen sin i fengselet i Cochabama og vitnet derfra på videolink mot 22-åringen 31. mai.

Rodriguez forklarte at alle tre visste at de skulle smugle narkotika hjem til Norge.

— Vi var klare over hvor vi skulle, hva vi skulle ha med, hvordan det skulle gjøres og hvor mye vi skulle få betalt, fortalte hun i vitneprovet sitt, ifølge vg.no.