KRISTIANSAND: Mannen skaffet seg en 22 kaliber salongrifle. I tillegg leverte tiltaltes mor inn en hagle og en avsaget hagle til politiet som hun fant under senga til tiltalte. Den ene hagla stammet fra et tyveri fra Lindesnes Jeger— og Fiskeforenings hus på Gåseland i Lindesnes i desember 2010. Utover våpenbeslagene ble mannen også dømt for å ha vært i besittelse av salongrifleskudd og haglpatroner.

Han ble dømt ikke bare for ulovlig oppbevaring av våpen og ammunisjon, men også for at han hadde våpen uten politimesterens tillatelse. Ved ett tilfelle oppdaget politiet riflen inne i en bil på parkeringsplassen ved Mandal videregående skole.

Kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøp av blåvalium, besittelse av hasj, kjøring uten førerkort og hastighetsoverskridelse inngår også i dommen, som endte med fengsel i 75 dager. 45 ble gjort betinget med to års prøvetid.

Mandalitten var også tiltalt for å ha oppbevart en Smith & Wesson-pistol i bilen uten å ha gyldig våpenkort, men ble frifunnet for dette tiltalepunktet. Det viser seg i ettertid at dette våpenet er en svartkruttpistol produsert i 1880. Så gamle våpen er det ikke ulovlig å ha, selv om de er funksjonsdyktige.