AGDER: — Det har absolutt vært en god start, men det er alltid vanskelig å si hvordan resten av sesongen blir. Det er først i juli man vet hvordan det egentlig er, sier sekretær i Otra Laxefiskelag, Harald Endresen.

Så langt er ti elver åpne for laksefiske på Sørlandet, mens resten åpner fredag 15. juni. Fangstrapporteringen hos Lakseelvene viser at det så langt i år er fanget flere fisker både i Mandalselva og Audna enn på samme tid i fjor.

1. juni fikk Jan Ole Ødegård en laks på 13,3 kilo i Audna. Det er foreløpig den største laksen som er dratt i land på Sørlandet i år.

Stille

— Jeg har fått seks lakser på til sammen fire kilo i år. Det er en veldig god start på sesongen, men nå er det litt stille i elvene før det kommer inn ny laks fra havnet, forteller Ødegård.

Han har fikset på Sørlandet i mellom 30 og 40 år. Hvert eneste år har han to ukers fiskeferie i begynnelsen av juni.

— Jeg hopper ikke over bekken etter vann, ler mannen som også dro land rekordlaksen på 17,6 kilo i 2008.

Bestanden blomstrer

Både Ødegård og Evensen mener at laksefisket har tatt seg kraftig opp de siste årene, og at ting går i riktig retning for bestanden.

— Det er samme laksen i alle elvene her, ingen har egne bestander, forteller Endresen.

Yngel blir fortsatt satt ut, og Ødegård mener det er viktig at en fortsetter å kalke elvene slik at en ikke mister det som er bygd opp.