Det har gått tre måneder siden Suzanne Svanevik og broren André Svanevik laut YouTube-videoen der 17-åringen fra Bergen gjør forskjelligeCrossFit-øvelser. Videoen ble lagt ut for moro skyld, med mål om å inspirereandre til å begynne med CrossFit og å vise at også jenter kan løfte tungt. Nåhar videoen fått utrolige 7,3 millioner treff.

— Det er sprøtt at så mange har sett den, sier Suzanne Svanevik.

Spredd i sosiale medier

Hunhar fortsatt vanskelig for å tro at så mange har sett videoen av henne, men huner glad for at hun har vært med å inspirere andre.

-Det er mange som kommer til meg og sier at jeg har motivert dem til å begynne åtrene, og som har begynt å trene CrossFit på grunn av meg. Det gir megmotivasjon til å fortsette og er utrolig gøy, sier Svanevik.

-Hvorfor tror du at den er blitt så populær?

-Jeg tror det har med søkeordet i YouTube å gjøre. At dette handler om en17-åring som gjør ting de fleste gutter ikke klarer, sier Svanevik.

Videoenhar blitt spredd som ild i tørt gress på sosiale medier. Den har nådd langtutover Norges grenser, noe som har gitt enorm respons. På Facebook har 3000ubesvarte venneforespørsler fylt opp innboksen, og det hagler inn med tilbudfra selskap som ønsker å sponse henne med kosttilskudd og klesprodukter.

-Jeg har noe på gang, men alt er ikke på plass ennå. Det er bra at de serpotensialet i meg og at jeg kan gjøre noe bra for deres produkter, sierSvanevik.

”Will you marry me”

En del går enda lenger.

— Jeg har sikkert fått 100 ”will you marry me” gjennom Facebook og YouTube.Det verste er at noen er dønn seriøse. Jeg synes bare det er vittig, sier hun.

Men selv om de fleste tilbakemeldingene på videoen er positive, har hun ogsåmåttet tåle en del negativt.

— Jeg får mange positive kommentarer direkte til meg. Men indirekte, gjennomFacebook og YouTube, er det en del drittslenging. Der er det mange som pirkerpå øvelsene jeg gjør, eller som f.eks. mener jeg har stor rompe. Jeg bryr megikke og tenker at det ofte skyldes sjalusi og misunnelse, sier Svanevik.

Løfter det dobbelteav kroppsvekten

Den tidligere turneren begynte med CrossFit for to år siden. Siden den ganghar hun trent målbevisst og hardt, en til to ganger for dag. Nå tar den 152 cmhøye og 50 kg tunge skoleeleven 110 kg i markløft, 100 kg i knebøy, 45 kg iskulderpress og 65 kg i benkpress.

— Hun løfter som en mann på 80 kg. Det er ganske mange godt trente menn somikke klarer det hun klarer, sier broren André Svanevik, som selv driver etCrossFit-senter i Bergen.

Men du trenger ikke være like sterk som Suzanne for å drive med CrossFit.Treningsmetoden passer for alle, mener hun.

— Du får trent hele kroppen, du bygger opp styrke og du får bedrekroppsbeherskelse og fleksibilitet. Men det er viktig å kombinerestyrketreningen med kondisjonstrening, sier Svanevik.

Hennes neste mål er å kvalifisere seg til EM i CrossFit i mai, men først måhun gjennom en fem uker lang kvalifiseringsperiode fra 6. mars.

— Jeg har bygget meg opp mye styrke, så jeg fikser vekten sånn sett. Men idet siste har jeg ikke fokusert så mye på treningen som jeg burde, så jeg fårse hvordan det går, sier hun.

Se YouTube-videoen av Suzanne her:

STERK: Her gjør Suzanne Svanevik håndstående push-ups. Det er en av mange klassiske CrossFit-øvelser.