GRIMSTAD: — De to som ble pågrepet etter knivstikkinga, ble løslatt i går. Men de to blir knyttet til et innbrudd på en gammel bensinstasjon på Grimstad. Der ble det stjålet en bil som senere søndag ble påtent, sier Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon.

Natt til mandag ble en mann i 40-årene knivstukket i nakken i Grimstad. Senere samme dag fant politiet en utbrent bil på en bomvei ved Roresanden.

— En av de pågrepne har innrømmet å ha stjålet bilen. Teknisk sett er de fortsatt siktet for knivstikkingen, men tiden får vise om de kan knyttes til den hendelsen. Vi har per nå ikke grunnlag for å fengsle dem videre, sier Viken.

utbrent bil.jpg

Bilen som ble stjålet og senere påtent, er en Hond Jazz hybridbil fra 2011. Politiet vil ikke si hva som knytter de to mennene verken til bilen eller knivstikkingen.— Vi fant noen ting hjemme hos dem som knyttet dem til bilen, uten at jeg vil si noe nærmere om det. Vi har ikke noe som knytter bilen til knivstikkingen, forteller Viken.

Politiet etterforsker nå knivstikkings-episoden videre, og sender blant annet inn resultatene fra de krimtekniske undersøkelsene. Mannen som ble stukket i nakken har ikke vært villig til å forklare seg.

— Det er veldig vanskelig når fornærmede ikke spiller på lag. Men det er viktig å si at vi ser på dette som en alvorlig hendelse, selv om skaden etter knivstikkingen ble mindre enn først antatt, sier Viken.